​Dështon mbledhja e Komisionit për Arsim

Në mungesë të anëtarëve, ka dështuar mbledhja e Komisionit për Arsim. Pas vonesës së tyre, anëtarët e Këshillit Shtetëror të…

Akreditimi i institucioneve arsimore, KSHC aprovon listën e ekspertëve ndërkombëtarë

Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KSHC) i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA) sot ka aprovuar listën e ekspertëve ndërkombëtarë që…

KShC akrediton edhe tetë programe akademike

Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KShC) i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA) në mbledhjen e jashtëzakonshme të mbajtur sot ka…

KShC shtyn implementimin e vendimit që bartësit e programeve duhet të kenë të paktën një punim shkencor

Këshilli Shtetëror i Cilësisë(KShC) ka shtyrë për një vit implementimin e vendimit sa i përket akreditimit të programeve të institucioneve…

Mblidhen katër komisione parlamentare

Në Kuvendin e Kosovës sot do të mblidhen katër komisione parlamentare. Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë, Rini dhe…

Dështon komisioni ku do të raportonin anëtarët e KShC-së

Në mungesë të kuorumit ka dështuar të mbahet mbledhja e Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë, Rini dhe Sport,…

Universitetet publike dhe kolegjet private ende pa akreditim, KShC thotë se janë 239 aplikacione

Këshilli Shtetëror i Cilësisë ende nuk ka përfunduar procesin e akreditimit të universiteteve publike dhe kolegjeve private. E një gjë…

​PDK akuzon qeverinë për emërime politike në KSHC

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Eliza Hoxha, ka akuzuar qeverinë e Kosovës se po bënë emërime politike në…

Nagavci: Do të sigurohem maksimalisht për pavarësinë e AKA dhe KSHC

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI), Arbërie Nagavci, ka garantuar se si ministre do të sigurohet për pavarësinë…

Likaj: Jam i befasuar me dorëheqjet në KShC, nuk kam qenë në dijeni për arsyet e prezantuara

Ministri në detyrë i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, Ramë Likaj është deklaruar rreth dorëheqjes së pesë anëtarëve në Këshillin…