​KPK dhe KGJK bojkotojnë vettingun, në Ministrinë e Drejtësisë thonë se do të vazhdojnë me reformën

Këshilli Prokurorial i Kosovës dhe Këshilli Gjyqësor po e bojkotojnë punën e grupit punues që po bëhet për hartimin e…

Kërkohet nga Komisioni i Venecias që të mos lejojë interferimin e pushteteve të tjera në institucionet e drejtësisë

Kryeprokurori i Shtetit, Aleksander Lumezi, së bashku me Kryesuesin e Këshillit Prokurorial të Kosovës, Jetish Maloku dhe me Prokurorin në…

KPK nuk merr pjesë në hartimin e legjislacionit për Vetting

Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) ka shprehur qëndrimin institucional për mos marrë pjesë në Grupin punues të caktuar nga Ministria…

Rasti i dhunimit të 15 – vjeçares, kërkohet shkarkimi i gjyqtares dhe prokurores së rastit

Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist ka kërkuar sot shkarkimin e gjyqtares dhe prokurores që janë marrë me rastin e…

Zëvendësministri Sallahu i quan prokurorët kriminelë, KPK paralajmëron ndërprerje të bashkëpunimit me MD-në

Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK), thotë se është thellësisht i shqetësuar me deklaratat e zëvendësministrit të Drejtësisë, Blerim Sallahu, të…

Haxhiu takon krerët e KGjK-së dhe KPK-së, flasin për sundimin e ligjit

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, priti në takim Kryesuesin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës – KGjK-së, Albert Zogaj dhe Kryesuesin…

Shkarkohet Lavdim Krasniqi, ish-drejtor i Sekretariatit të KPK-së

Këshilli Prokurorial i Kosovës, ka marrë vendim për shkarkimin e drejtorit të Sekretariatit të Këshillit Prokurorial të Kosovës, Lavdim Krasniqi.…

​LDK-Haxhiut: Sulmet ndaj KGjK-së dhe KPK-së janë ndërhyrje në pavarësinë e institucioneve të drejtësisë

Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) ka kritikuar ministren e Drejtësisë, Albulena Haxhiun për siç thonë sulmet ndaj institucioneve të drejtësisë.…

Mirëpritet miratimi i Strategjisë për sundim të ligjit, njohësit: Duhet zbatim!

Miratimi i Strategjisë për sundimin e ligjit 2021-2026 po shihet si dokument shumë i nevojshëm për të përmirësuar sundimin e ligjit…

Edhe KPK i reagon Haxhiut: Nuk kemi nevojë që të mbështetemi nga askush, aq më pak nga pushteti ekzekutiv

Edhe Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) i ka reaguar ministres së Drejtësisë, Albulena Haxhiut lidhur me deklaratat se nuk do…
error: