Shënohet Dita e Informimit për Komunitetet

Me rastin e shënimit të “Ditës së informimit për komunitetet” nga Akademia e Kosovës për Siguri Publike (AKSP), kryeministri Albin…

Kurti: Kosova një republikë e të gjithëve, jo vetëm e shumicës

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka thënë se këtë vit, kanë ndarë për herë të parë një Fond të veçantë…

Ushtria izraelite thotë se ka rimarrë kontrollin e të gjitha komuniteteve përreth Gazës

Nuk ka luftime midis trupave të Forcave të Mbrojtjes të Izraelit (FMI) dhe Hamasit brenda Izraelit, dhe FMI ka rimarrë…

Rashiq: Është rritur interesimi nga komunitetet joshumicë për subvencionime nga Qeveria

Ministri për Komunitete dhe Kthim, Nenad Rashiq, në takimin e mbajtur bashkë më Kryeministrin Albin  Kurti dhe zyrtarët komunalë për…

​Kurti u kërkon komuniteteve të marrin pjesë në regjistrimin e popullsisë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti në takimin me zyrtarët komunalë për Komunitete dhe Kthim u ka bërë thirrje komuniteteve joshumicë…

3 milionë euro për komunitetet, Kurti: Mbështetje për të kontribuar në zhvillimin ekonomik

99 përfitues për përkrahjen e bizneseve nga komuniteti joshumicë kanë nënshkruar të martën kontratat në Ministrinë për Komunitete dhe Kthim.…

Veselaj-Gutaj: Nxënësit nga komuniteti turk dhe boshnjak pa asnjë tekst shkollor

Nxënësit nga komuniteti turk dhe boshnjak në Prizren, përveç librit të gjuhës angleze, nuk kanë mundur të sigurojnë asnjë libër,…

​Të rinjtë e komuniteteve nxiten të vijojnë shkollimin

Gjendja ekonomike dhe bullizimi vlerësohen si dy arsye për braktisjen e mësimit nga nxënësit e komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptian.…

Kërkohet angazhim shtetëror për të parandaluar diskriminimin e komuniteteve

Për rreth një vit, në platformën kombëtare për mbrojtje nga diskriminimi për komunitetet Rom, Ashkali dhe Egjiptian, janë raportuar 23…

Për një vit u raportuan dhjetëra raste të diskriminimit në Kosovë

Për rreth një vit, në platformën kombëtare për mbrojtje nga diskriminimi për komunitetet Rom, Ashkali dhe Egjiptian, janë raportuar 23…