KE do t’i japë Bullgarisë 45 milionë euro për procedurat e azilit dhe kthimit

Komisioni Evropian mirëpriti të mërkurën progresin e bërë nga Bullgaria gjatë tre muajve të fundit në pilot projektin për procedurat…

KE: Madhërimi i kriminelëve të luftës në Serbi vazhdon pa pasoja

Komisioni Evropian, përmes një non-paper dërguar shteteve anëtare të Bashkimit Evropian lidhur me përmbushjen e kritereve nga Serbia për kapitujt…

​Komisoni Evropian: Zgjerimi i Ballkanit perëndimor sa më shpejtë të jetë e mundur

Zëdhënësit e Komisionit Evropian, Ana Pisonero dhe Eric Mamer, kanë deklaruar të enjten se zgjerimi në Ballkanin Perëndimor është një…

​Serbia rrezikon liberalizimin e vizave

Komisioni Evropian ka pranuar se është i shqetësuar për ekzistimin e disa procedurave të lehtësuara për dhënien e shtetësisë të…

​Kosovarët s’mund të udhëtojnë drejt Spanjës as pas liberalizimit të vizave

Përkundër se më së largu prej datës 1 janar të vitit të ardhshëm shtetasit kosovarë mund të udhëtojnë lirshëm në…

Komisioni Evropian përshëndet nënshkrimin për liberalizimin e vizave

Komisioni Evropian ka përshëndetur nënshkrimin e vendimit për liberalizimin e vizave për Kosovën, i cili u bë të mërkurën nga…