​BE i premton Turqisë tjetër ndihmë pas tërmeteve

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen ka thënë se Bashkimi Evropian po përgatitet të sigurojë tenda, batanije dhe…

Komisioni Evropian: Meta ndoshta po shkel ligjet antitrust

Komisioni Evropian tha sot se ka njoftuar kompaninë mëmë të Facebook-ut, Meta, se ka të ngjarë të shkelë ligjet antitrust…

BE dërgon 40 gjeneratorë për spitalet ukrainase

Bashkimi Evropian ka dërguar 40 gjeneratorë të mëdhenj në Ukrainë për të furnizuar spitalet e vendit, njoftoi presidentja e Komisionit…

KE miraton Programin Operativ për Kërkim, Inovacion me buxhet prej 2,14 miliardë levë

Komisioni Evropian (KE) ka miratuar Programin Operativ të Kërkimit, Inovacionit dhe Digjitalizimit për Transformimin e zgjuar për periudhën 2021-2027 me…

KE shqyrton vendosjen e sanksioneve për sektorin e minierave rus brenda paketës së 9-të

Komisioni Evropian po shqyrton vendosjen e një ndalimi për investimet e reja në sektorin e minierave rus, si pjesë e…

KE: Shkelja e sanksioneve të BE-së konsiderohet një vepër penale në të gjithë bllokun

Shkelja e sanksioneve të BE-së do të konsiderohet një vepër penale në të gjithë Bashkimin Evropian, sipas një propozimi të…

KE propozoi një kufi të sipërm për çmimin e gazit: S’bëhet fjalë për ndërhyrje në treg

Komisioni Evropian propozoi sot krijimin e një mekanizmi korrigjues të tregut, i cili do të aktivizohej kur çmimi në Bursën…

KE zhbllokon fondet për Hungarinë në shumën 14.7 miliardë euro

Komisioni Evropian është në rrugën e tij për të zhbllokuar miliarda euro fonde për Hungarinë këtë vit, pasi kryeministri Viktor…

KE: Kroacia, Bullgaria e Rumania janë gati të hyjnë në Shengen

Komisioni Evropian i bëri thirrje sot Këshillit Evropian që të marrë të gjitha vendimet e nevojshme sa më shpejt të…

KE: Ndihma për vendet e BE-së që pranojnë refugjatë nga Ukraina

Komisioni Evropian ka vendosur të dërgojë 100 milionë euro shtesë për vendet anëtare të BE-së që pranojnë refugjatë nga Ukraina.…