Miratohet koeficienti prej 105 eurosh për sektorin publik

Deputetët e Kuvendit të Kosovës kanë miratuar në lexim të dytë Ligjin për ndarjet buxhetore për vitin 2023, që i…

Rritet vlera e koeficientit për federatat sportive

Mbështetja financiare për federatat sportive ka shënuar rritje rekord për vitin 2023. Koeficienti i pikës për federatat që bëjnë pjesë…

Sindikata e QKUK-së pajtohet me koeficientin, por kërkon Kontratën Kolektive

Sindikata e Punëtorëve Shëndetësorë të QKUK-së si pjesë e Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës mbështetë kërkesat e Federatës…

Murati sqaron çështjen e shtesave, merr shembull përvojën e punës

Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere ka miratuar Projektligjin për ndarjet buxhetore për  vitin 2023, i cili mundëson rritjen e…

Komisioni pro koeficientit 105 euro

Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere ka miratuar Projektligjin për ndarjet buxhetore për vitin 2023, i cili mundëson  rritjen e…

Paga mesatare në sektorin publik 75% më e lartë se në sektorin privat

Paga mesatare në sektorin privat në vend është 419 euro, kurse në sektorin publik me koeficinetin e ri të propozuar…

Qytetarët të pakënaqur me vlerën e koeficientit

Qytetarët shprehen të pakënaqur me vlerën e koeficientit të pagave. Vlera 105 euro sipas tyre nuk është e mjaftueshme duke…

​Publikimi i koeficientit, KGjK: Ndërhyrje e dëmshme në pavarësinë dhe funksionimin e gjyqësorit

Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGJK), ka reaguar pas publikimit të koeficientit të Ligjit të Pagave nga ana e Qeverisë së…

PDK: Koeficienti 105 euro është jomeritor, të jetë minimumi 120 euro

Në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës, deputeti i PDK-së, Ferat Shala, theksoi se  shqetësuese mbeten dy çështje për…

SBASHK: Koeficienti nuk plotëson pritjet tona, nuk do t’i drejtohemi Kushtetueses

Sindikata e Bashkuar e Arsimit vlerëson se vlera e koeficientit prej 105 euro nuk plotëson pritjet  e as nevojat  duke…