Rasti i dhunimit të 15 – vjeçares, kërkohet shkarkimi i gjyqtares dhe prokurores së rastit

Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist ka kërkuar sot shkarkimin e gjyqtares dhe prokurores që janë marrë me rastin e…

Haxhiu takon krerët e KGjK-së dhe KPK-së, flasin për sundimin e ligjit

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, priti në takim Kryesuesin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës – KGjK-së, Albert Zogaj dhe Kryesuesin…

​Gjyqtarët dhe punonjësit mbështetës serbë i kthehen punës në Gjykatën e Mitrovicës

Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGJK) njoftoi se gjyqtarët dhe punonjësit mbështetës nga komuniteti serb janë duke vazhduar punën normalisht në…

KGjK paralajmëron masa ndëshkuese për zyrtarët përgjegjës në rastin e të dyshuarve për vrasjen në Ferizaj

Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGjK), njofton opinionin publik se ka pranuar njoftimin e Gjykatës Themelore në Ferizaj lidhur me rastet…

Haxhiu paralajmëron KPK-në dhe KGjK-në: S’ka mbështetje nëse i mbyllni sytë para skandaleve

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu ka thënë se ende nuk kanë vendosur se cilin skenar do ta përdorin për vetingun…

Driton Muharremi jep dorëheqje të parevokueshme si anëtar i KGjK-së

Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGjK), konfirmoi se ka pranuar deklaratën e dorëheqjes së parevokueshme të anëtarit të saj, Driton Muharremi.…

​Kuvendit do t’i rekomandohet shkarkimi i anëtarit të KGjK-së, Driton Muharremi

Pas mbledhjes së jashtëzakonshme të Komisionit për Legjislacion, kryetari i këtij komisioni Adnan Rrustemi tha se kanë marr vendim për…

​Reagon KGjK: Po ndjekim me vëmendje publikimet e përgjimeve, ku përfshihet edhe një anëtarë i yni

Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGJK) ka reaguar ndaj përgjimeve të publikuar nga mediat ditëve të fundit. Përgjime këto që çuan…

​Albert Zogaj merr detyrën e kryesuesit të KGjK-së

Është bërë pranim-dorëzimi i detyrës mes kryesuesit të Këshillit Gjyqësor të Kosovës, ndërmjet kryesuesit të deritanishëm  Skënder Çoçaj dhe kryesuesit…

Ilmi Bajrami zgjidhet gjyqtar mbikëqyrës i Dhomës së Posaçme të Gjykatës Supreme

Anëtarët e Këshillit Gjyqësor të Kosovës, me votim të fshehtë, zgjodhën gjyqtarin Ilmi Bajrami, në pozitën e gjyqtarit mbikëqyrës të…