​KGjK për suspendimi e gjyqtares Stevanoviq: Vendimi është marrë pa asnjë ndikim politik

Kryetarja e Gjykatës Themelore në Mitrovicë, Liljana Stevanoviq është suspenduar nga Këshilli Gjyqësor i Kosovës pasi që mori pjesë në…

​Lansohet raporti “Vlerësimi krahasues i të dhënave mbi funksionin e drejtësisë në vend”

Ministria e Drejtësisë në bashkëpunim me Bashkimin Evropian dhe Këshillin e Evropës kanë organizuar një takim me qëllim të lansimit…

Ministrja Haxhiu nënshkruan Deklaratë të Përbashkët Zotimi me kryesuesin e KGjK-së dhe kryetarin e Supremes

Sot, në ambientet e Ministrisë së Drejtësisë është nënshkruar një Deklaratë e përbashkët zotimi mes ministres së Drejtësisë Albulena Haxhiu,…

​Zgjidhet një anëtar i Këshillit Gjyqësor të Kosovës

Fahret Velija është zgjedhur me mandat pesëvjeçar, anëtar i Këshillit Gjyqësor të Kosovës. Ndërsa, kandidatët e komunitetit serb nuk kanë…

​KGJK kërkon të rishikohet Ligji për përgjegjësinë disiplinore të gjyqtarëve

Këshilli Gjyqësor i Kosovës ka kërkuar ndryshimin e Ligjit për përgjegjësinë disiplinore. Sipas këtij institucioni, ata nuk mund të iniciojnë…

​KPK dhe KGJK bojkotojnë vettingun, në Ministrinë e Drejtësisë thonë se do të vazhdojnë me reformën

Këshilli Prokurorial i Kosovës dhe Këshilli Gjyqësor po e bojkotojnë punën e grupit punues që po bëhet për hartimin e…

​Dënimi prej 8 muaj për dhunimin e 15-vjeçares, suspendohet gjyqtarja Florije Zatriqi

Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGjK) ka suspenduar gjyqtaren e Gjykatës Themelore në Pejë, Florije Zatriqi e cila kishte vënë 8…

Rasti i dhunimit të 15 – vjeçares, kërkohet shkarkimi i gjyqtares dhe prokurores së rastit

Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist ka kërkuar sot shkarkimin e gjyqtares dhe prokurores që janë marrë me rastin e…

Haxhiu takon krerët e KGjK-së dhe KPK-së, flasin për sundimin e ligjit

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, priti në takim Kryesuesin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës – KGjK-së, Albert Zogaj dhe Kryesuesin…

​Gjyqtarët dhe punonjësit mbështetës serbë i kthehen punës në Gjykatën e Mitrovicës

Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGJK) njoftoi se gjyqtarët dhe punonjësit mbështetës nga komuniteti serb janë duke vazhduar punën normalisht në…