Bislimi takon ambasadorin e Zvicrës, bisedojnë për aplikimet e Kosovës për anëtarësim në KE dhe BE

Zëvendëskryeministri i parë për Integrim Evropian, Zhvillim dhe Dialog i Republikës së Kosovës, Besnik Bislimi, priti në takim ambasadorin e…

KE mirëpret përpjekjet e Qeverisë së Kosovës për të zbatuar reformat lidhur me BE-në

Komiteti VI i Stabilizim-Asociimit ndërmjet Bashkimit Evropian dhe Kosovës u mbajt më 12 janar 2023. Komiteti diskutoi zhvillimet kryesore politike…

KE miraton ndihmën për kompanitë e gazit në Poloni

Komisioni Evropian ka miratuar skemën e Kornizës së Përkohshme të Krizave, prej 3 miliardë eurosh për të mbështetur kompanitë aktive…

KE pranon se gabimisht kërkoi që shtetet e rajonit t’i vendosnin viza Kosovës

Komisioni Evropian pranoi se në raportin vjetor të monitorimit për shtetet që kanë liberalizim të vizave, të publikuar më 5 dhjetor, gabimisht…

Tahiri: Anëtarësimi i Kosovës në KE është duke u afruar

Shefi i Grupit Parlamentar të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Besnik Tahiri, sot është shprehur se anëtarësimi i Kosovës…

Deputeti ukrainas: Të gjitha vendet e KE duhet ta njohin Kosovën

Anëtari i delegacionit të Ukrainës në Asamblenë e Këshillit të Evropës, Oleksiy Goncharenko ka thënë se Kosova duhet të njihet…

KE me vlerësime dhe kritika për Kosovën

Komisioni Evropian përpiloi tekstin e paketës së zgjerimit dhe atë të raporteve të progresit për vendet e Ballkanit Perëndimor, që…

KE miraton programin bullgar për konkurrencë dhe inovacione në ndërmarrje

Komisioni Evropian (KE) ka miratuar Programin e Bullgarisë për Konkurrueshmërinë dhe Inovacionet në Ndërmarrjet, i cili do të disbursojë 1.49…