Lipjanit i konfirmohet edhe një herë si top komuna më transparente në Kosovë

Sipas Transparometrit Komunal, për nivelin e transparencës së 38 komunave të Kosovës për periudhën janar – qershor 2021, të publikuar…

Marrëveshjet ndërkombëtare (s’)kalojnë, pozita kërkon nga opozita të reflektojë

Deputetët e Kuvendit të Kosovës do të mblidhen sërish nesër për ratifikimin e marrëveshjeve ndërkombëtare, e që është tentativa e…

Vetëm katër ligje për katër muaj, puna e Kuvendit vlerësohet jo efikase

Kuvendi i Kosovës është në prag të përfundimit të sesionit pranveror. Deputetët nga 6 gushti i javës së ardhshme do…

​DNV i bën thirrje presidentes që të emërojë dy anëtarët e KQZ-së

Përfshirja e grave në lista zgjedhore dhe koalicione programore e jo të bazuara në pazare, janë dy kërkesat kryesore e…

Rahoveci komuna më transparente, Prishtina radhitet në vendin e shtatë

Top pesë komunat më transparente dhe më llogaridhënëse për vitin 2020 vlerësohet të jenë Rahoveci, Lipjani, Drenasi, Gjakova dhe Mitrovica…

​Kuvendit i kërkohet që t’i ratifikojë katër marrëveshje ndërkombëtare

KDI i ka kërkuar Kuvendit të Kosovës që të ratifikojë katër marrëveshjet ndërkombëtare dhe që të njëjtat mos të mbetet…

KDI: Në ndërmarrjet e mëdha publike anëtarët e bordeve janë të lidhur direkt me politikën

Pothuajse në secilën ndërmarrje të mëdha publike ka të emëruar anëtarë në bordet e tyre njerëz të lidhur direkt me…

KDI kërkon nga Kurti transparencë rreth procesit të dialogut

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI), përmes një letre publike ka kërkuar nga kryeministri Albin Kurti transparencë rreth procesit të dialogut…

​KDI: Legjislacioni i porositur i pranishëm, të futet në agjendë Projektligji për lobim

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) ka shpalosur të gjeturat mbi influencën e grupeve të ndryshme të interesit në procesin legjislativ.…

KDI: Në procesin e tenderit të ndërtimit të Spitalit të Prizrenit është shkelur Ligji për Prokurim Publik

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) ka gjetur një numër të madh të shkeljeve të institucioneve të përfshira në procesin e…