Për gjashtë muaj, 135 qytetarë kanë shpenzuar mbi 260 mijë euro për blerjen e remdesivirit

Vetëm në Klinikën Infektive për gjashtë muaj janë shpenzuar mbi 260 mijë euro për blerjen e remdesivirit. Sipas të dhënave…

Publikohet raporti “Pse qytetarët u detyruan ta blejnë vetë Remdesivirin?”

KDI po mban diskutimin për raportin “Pse qytetarët u detyruan ta blejnë vetë Remdesivirin? – Si dështoi MSH për të…

Shoqëria civile kërkon miratimin e Projektligjit për financimin e subjekteve politike

Shoqëria civile konsideron të domosdoshme që të miratohet Projektligji për financimin e subjekteve politike. Kuvendi i Kosovës pritet të shqyrtojë…

​Kryesisë së Kuvendit i kërkohet që në mbledhjen e radhës të shfuqizojë benefitet e deputetëve

Pas raportimeve për shpenzimet e deputetëve për derivate, Kryesisë së Kuvendit po i kërkohet që në mbledhjen e radhës të…

KDI: Progresi në luftën kundër korrupsionit i atribuohet edhe Qeverisë Kurti

Kosova ka shënuar progres në luftën kundër korrupsionit gjatë vitit 2021. Në bazë të vlerësimit të përvjetshëm të Transparency International,…

Prezantohen rezultatet e raportit të Transparency International

Raporti i Transparency International, Kosova përmirësohet për tri pika në luftën kundër korrupsionit

Raporti i Transparency International, Kosova përmirësohet për tri pika në luftën kundër korrupsionit

Kosova ka shënuar përparim në luftën kundër korrupsionit. Sipas raportit të përvitshëm për të Organizatës Transparency International që nxorri të…

Shtatë komuna të mëdha nuk respektuan afatet kohore për aktivitetet e prokurimit

Në kuadër të një hulumtimi të realizuar nga Institutit Demokratik të Kosovës (KDI), shtatë komuna të mëdha në vend nuk…

Mitrovica e Jugut, komuna që kishte trend më të madh të rritjes së planifikimit të buxhetit

Komunat gjatë mandatit qeverisës kanë vazhduar të kenë trend të rritjes së planifikimit buxhetor. Në mesin e shtatë komunave më…

​KDI dënon përdorimin e gjuhës dhe sjelljet joparlamentare

KDI ka dënuar gjuhën e përdorur dhe sjelljet në komisionin parlamentar për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim ku po…