7 shenja që tregojnë se do të jeni lider i suksesshëm

Liderët kanë tipare të ndryshme si organizimi, përkrahja e ekipit, delegimi i detyrave, përkushtimi si dhe qëndrimi pozitiv. Të gjitha…

5 këshilla për ta përmirësuar etikën e punës

Në secilën industri, punëdhënësit kërkojnë punëtorë që respektojnë etikën e punës. Prandaj, vlerat e lidhura me një etikë të mirë…

8 punë që mund t’i bëni edhe nga shtëpia

Me avancimin e teknologjisë, shumë punë sot mund të kryhen edhe nga shtëpia. Kompanitë e ndryshme anembanë botës vazhdimisht kërkojnë…

7 shprehitë e njerëzve produktivë

Disa persona ja dalin të jenë produktivë edhe pse një gjë e tillë është mjaft e vështirë në epokën digjitale,…

Këshilla rreth karrierës për punonjës ambicioz

Nuk ka ndjenjë më të mirë sesa ta dini se keni njerëz të cilët ju mbështesin, ju shtyjnë që ta…

Si t’i paraqitni referencat kur jeni duke kërkuar punë?

Letrat referuese u japin mundësi punëdhënësve të ardhshëm të marrin njohuri mbi sfondin dhe aftësitë e një kandidati. Një letër…

Si t’i përgjigjeni pyetjes “Cila është pika juaj e dobët?”

Kur një intervistues ju pyet, “Cila është pika juaj e dobët?”, Përveç përgjigjeve të zakonshme si, “Unë kam prirje të…

8 gabime që mund ta dëmtojnë karrierën tuaj

Pavarësisht nëse keni përvojë pune apo jeni vetëm në fillim të karrierës, gabimet janë të paevitueshme shpeshherë. Gabimet të cilat…

5 gabime që duhet t’i shmangni kur kërkoni punë

Shumica prej nesh jemi në dijeni se kërkimi i punës është një proces jo i lehtë, si emocionalisht ashtu edhe…

Si ta lini një punë në mënyrë profesionale?

Lënia e një vendi pune mund të jetë diçka që veçse jeni përballur me të, e nëse jo mund të…