Mungesa e shërbimeve publike shëndetësore, shumë kosovarë kërkuan trajtim jashtë vendit

Mbi 1 mijë e 100 pacientë kosovarë gjatë vitit të kaluar u detyruan të kërkojnë mbështetje financiare nga shteti për…

​Miratohet Projektligji për dërgimin e FSK-së jashtë vendit

Komisioni për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes ka miratuar Projektligjin për dërgimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës(FSK) jashtë vendit.…

Kuvendit i rekomandohet miratimi në parim i Projektligjit për dërgimin e FSK-së jashtë vendit

Komisioni parlamentar për Çështje të Sigurisë dhe të Mbrojtjes i ka rekomanduar Kuvendit miratimin në parim të Projektligjit për dërgimin…

​Zgjedhjet lokale, qindra qytetarë kanë kërkuar ndërrimin e qendrave të votimit

Mbi dy mijë aplikacione për regjistrim si votues jashtë vendit kanë arritur deri tani në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve (KQZ),…

Mbi 2 mijë aplikacione për t’u regjistruar si votues jashtë Kosovës për zgjedhjet lokale

Sipas Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ), deri më 3 gusht kanë pranuar 2 mijë e 102 aplikacione për t’u regjistruar…

​Specializimet nuk e penguan ikjen e mjekëve nga Kosova

Ndarja e specializimeve që ndodhi nga Ministria e Shëndetësisë vetëm e ka degraduar cilësinë e këtij procesi dhe nuk e…

Deputetët kërkojnë plan strategjik kombëtar në përfaqësimin e Kosovës jashtë vendit

Mosnjohja e Kosovës nga pesë vende të Bashkimit Evropian (BE) paraqet rrezik për ombrellën e sigurisë së vet BE-së. Kështu…