Asociacion edhe për komunat e Luginës së Preshevës

Nëse asociacioni konsiderohet garanci për të drejtat e komuniteteve pakicë, një garanci e tillë nevojitet edhe për shqiptarët e Luginës…

Me presion nuk arrihet normalizimi

Me qëllim të arritjes së një marrëveshjeje përfundimtare, në mes të Republikës së Kosovës dhe Serbisë, ndërmjetësuesit, me qëllim të…

Nuk bën, edhe ndërmjetësues edhe përkrahës i Serbisë

 Pas bllokimit të rrugëve dhe sulmeve mbi policin e Kosovës dhe EULEX-it, nga ana e bandave kriminele serbe të nxitur…

Theksime nga studimi i Edith Durham “Fiset, ligjet e zakonet e ballkanasve”

   Përbërja e grupit të fiseve që përbënin Malin e Zi, në pjesën më të madhe duket se ka prejardhje…