Çfarë dihet për variantin e ri të Covid XBB.1.5

Është një degë tjetër e variantit dominues globalisht Omicron Covid . Omicron ka tejkaluar variantet e mëparshme Alpha, Beta, Gamma…

Ngjarjet e datës 21 dhjetor 2022

Mbahet simpoziumi shkencor ”Lëvizja e viteve 1990-1991 dhe shpërbërja e Federatës Jugosllave’.( Instituti Albanologjik, ora 09:00) Instituti për Politika Zhvillimore…

Haxhiu: Janë zhdukur mostrat e Astrit Deharit nga laboratori i IML-së

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu në konferencë të jashtëzakonshme ka thënë se janë zhdukur mostrat në Institutin e Mjekësisë Ligjore…

Ngjarjet e datës 23 nëntor

Mbahet ‘Simpoziumi i Parë i Energjisë 2022”, që organizohet nga Komiteti Nacional CIGRE Kosovë. (Hotel EMERALD, ora 09:00) Mbahet Mbledhja…

Don Lush Gjergji: Nënë Tereza duhet të jetë frymëzim për të jetuar dhe vepruar në stilin e saj

Në 112 vjetorin e lindjes së Nënë Terezës, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup ka organizuar…

Historiani gjerman Clewing thotë se Kosova duhet të anëtarësohet në NATO

Eksperti i Ballkanit në Institutin Leibniz për Studimet e Evropës Lindore dhe Juglindore në Regensburg, Konrad Clewing, paralajmëron të mos…