Më 2023 parashkruhet rasti ndaj katër ish-ministrave për “Faljen e Hidrocentraleve”

Është publikuar të hënën raporti “Korrupsioni në prag të parashkrimit” nga Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), me ç’rast u…

Më 2023 parashkruhet rasti për “Faljen e Hidrocentraleve”

Është publikuar të hënën raporti “Korrupsioni në prag të parashkrimit” nga Insituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), me ç’rast u…

IKD kërkon transparencë në procesin e përzgjedhjes së anëtarëve të KPM-së

Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) ka reaguar lidhur me mungesën e transparencës dhe llogaridhënies në procesin e emërimit të…

​Kërkohet të ndalet praktika e avancimit të prokurorëve në emër të transferimit të përkohshëm

Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) ka publikuar sot raportin “Cënimi i integritetit të Këshillave nga Këshillat”, ku është pasqyruar…

​Konfiskimi i pasurisë së paligjshme prioritet për LVV, shoqëria civile skeptike për rezultatet

Lufta ndaj pasurimit të paligjshëm pritet të jetë ndër prioritet kryesore të qeverisë së re të Kosovës. Ish-ministrja e Drejtësisë, Albulena…

IKD kundër avancimeve të kundërligjshme në Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit, kërkon hetime

Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) ka kërkuar nga kryeprokurori i Prokurorisë Speciale të Republikës të Kosovës të iniciojë hetim…

IKD: Programet e partive për drejtësinë, të mbushura me popullizma

Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), ka analizuar programet politike të katër partive kryesore në zgjedhjet e 14 shkurtit, duke…

IKD: Sistemi i drejtësisë rrezikon të shndërrohet në një agjenci qeveritare

Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), me përkrahje të Departamentit të Shtetit Amerikan – Byrosë së Narkotikëve Ndërkombëtar dhe Çështjeve…
error: