Norma mesatare vjetore e inflacionit për vitin 2022 është 11.6%

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) publikoi Indeksin e Harmonizuar të Çmimeve të Konsumit (IHÇK) për muajin dhjetor 2022, sipas…

Ngadalësohet rënia e prodhimit në eurozonë me zbutjen e presioneve inflacioniste

Rënia në prodhimtarinë e eurozonës u ngadalësua gjatë muajve të fundit të 2022 mes përmirësimit të zinxhirëve të furnizimit dhe…

Lindner: Inflacioni në Gjermani do të vazhdojë të bjerë gjatë vitit 2023

Ministri gjerman i Financave Christian Lindner pret që inflacioni në ekonominë më të madhe të Evropës të bjerë në shtatë…

Spanja: Paketa e tretë e ndihmës prej 10 miliardë eurosh për lehtësimin e inflacionit

Spanja njoftoi sot paketën e tretë të masave për të mbështetur qytetarët me vlerë 10 miliardë euro për të zbutur…

Përshpejtohet inflacioni mes rritjes së çmimeve të energjisë në Suedi

Inflacioni i çmimeve të prodhimit në Suedi u përshpejtua në nëntor pas, një rëniejeje 11-mujore, në tetor, mes kostove të…

ECB ka ngadalësuar rritjen e normave të interesit, por mbetet e qëndrueshme përballë inflacionit

Banka Qendrore Evropiane (ECB) zgjodhi një shtrëngim më të moderuar monetar sot, duke rritur normat e interesit me 0.50 pikë…

Qeveria ndan 5.8 milionë euro për përballje me inflacionin

Qeveria e Kosovës, sot ndau 5.8 milionë euro si mbështetje për përballje me inflacionin. Një pjesë e mjeteve do të…

Shqipëri, ngadalësohet rritja e çmimeve, inflacioni 7.9% në nëntor

Inflacioni, që mat ndryshimin vjetor të çmimit të mallrave në Shqipëri shfaqi shenja ngadalësimi në nëntor. Instituti i Statistikave publikoi…

Inflacioni në OECD arrin në rekord të lartë që nga prilli 1988

Norma vjetore e inflacionit në zonën e Organizatës së Bashkëpunimit dhe Zhvillimit Ekonomik (OECD) arriti në 10.7% në tetor, niveli…

Inflacioni në Turqi në nëntor ra për herë të parë në më shumë se një vit

Inflacioni vjetor i Turqisë u zbut lehtë në nëntor për herë të parë në më shumë se një vit, sipas…