Abdixhiku: LDK propozon koeficientin 125

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Lumir Abdixhiku, ka treguar se si do të ishin pagat e zyrtarëve publikë në…

Inflacioni mesatar i Italisë arrin nivelin më të lartë të 37 vjetëve në 2022

Inflacioni mesatar i Italisë arriti në 8.1% në 2022, niveli më i lartë që nga viti 1985, treguan shifrat zyrtare…

Inflacioni me shumicë i Gjermanisë bie në nivelin më të ulët të 16 muajve

Në rënie për të katërtin muaj radhazi, inflacioni me shumicë i Gjermanisë arriti në nivelin më të ulët të 16…

Inflacioni, Vokrri: Qeveria të ndërhyjë me politika fiskale

Ngadalësimi të rritjes ekonomike në vend pritet të ketë edhe gjatë këtij viti si rrjedhojë e inflacionit të lartë dhe…

Hoti: Inflacioni 12%, masat askund, qytetarët bartin pasojat

Ish kryeministri, Avdullah Hoti ka thënë se, inflacioni mesatar në dhjetor 2022 arriti në 12%, por për disa mallra dhe…

Norma mesatare vjetore e inflacionit për vitin 2022 është 11.6%

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) publikoi Indeksin e Harmonizuar të Çmimeve të Konsumit (IHÇK) për muajin dhjetor 2022, sipas…

Ngadalësohet rënia e prodhimit në eurozonë me zbutjen e presioneve inflacioniste

Rënia në prodhimtarinë e eurozonës u ngadalësua gjatë muajve të fundit të 2022 mes përmirësimit të zinxhirëve të furnizimit dhe…

Lindner: Inflacioni në Gjermani do të vazhdojë të bjerë gjatë vitit 2023

Ministri gjerman i Financave Christian Lindner pret që inflacioni në ekonominë më të madhe të Evropës të bjerë në shtatë…

Spanja: Paketa e tretë e ndihmës prej 10 miliardë eurosh për lehtësimin e inflacionit

Spanja njoftoi sot paketën e tretë të masave për të mbështetur qytetarët me vlerë 10 miliardë euro për të zbutur…

Përshpejtohet inflacioni mes rritjes së çmimeve të energjisë në Suedi

Inflacioni i çmimeve të prodhimit në Suedi u përshpejtua në nëntor pas, një rëniejeje 11-mujore, në tetor, mes kostove të…