​Rritja e çmimeve, MINT: Prej shtatorit kemi pranuar vetëm 4 ankesa

Ngritja e çmimeve të jashtëzakonshme të rrymës dhe e produkteve të tjera bazike ka vështirësuar jetën e qytetarëve, për të…

Kriza energjetike, Kosovës dhe Shqipërisë u bëhet thirrje për bashkimin kombëtar energjetik

Kriza globale dhe ngritja e çmimit të energjisë elektrike, shtron nevojën për bashkim energjetik Kosovë- Shqipëri për të siguruar furnizim…

​Kriza energjetike prek ekonominë, shoqëria civile fton Qeverinë për masa përballuese

Ani se kriza energjetike ka prekur ekonominë e Kosovës dhe pritet që të ndikojë edhe në rritjen e çmimeve të…

​Kërkohet promovim më i madh i ushqimit cilësor dhe të shëndetshëm

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP), në partneritet me Ekipin e Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNKT) dhe Ministrinë e Bujqësisë,…

Abazi: Ka pasur mungesë të komunikimit ndër-institucional për zbatimin e pakos së rimëkëmbjes

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) po konsideron se tërheqja e trusti ka gjetur më së shumti zbatim në kuadër të…

Konsumatorët të pa mbrojtur, ngritet 100 përqind numri i ankesave, trajtohen vetëm gjysma e tyre

Sfidues mbetet mbrojtja e të drejtave të konsumatorëve në vend, të cilët përballen me pa siguri në ushqim, mashtrim me…

Kërkohet të hiqet TVSH-ja nga investimet e energjisë solare

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) ka publikuar projektin për  “Promovimi i Efiçiencës së Energjisë dhe Burimeve të Ripërtritshme në Kosovë”.…

OSHC-të luajnë rol të rëndësishëm në demokracinë e një vendi

Organizatat e Shoqërisë Civile luajnë rol të rëndësishëm në demokracinë e një vendi. Kështu u tha në eventin “Ekspozimi i…
error: