​Mungon informimi për përmirësimin e zbatimit të Ligjit për Kompensimin e Viktimave të Krimit

Zbatimi i Ligjit për Kompensimin e Viktimave të Krimit nga vitit 2019 e tutje ka shënuar progres, por për viktimat…

​“Me dënime të ulëta po nxitet dhuna”, kërkohet ashpërsim i ndëshkimeve për dhunuesit

Rasti i dënimit prej 8 muajsh për përdhunuesin e një të miture në Pejë, pasuar nga një tjetër akt dhune…

​Kandidatët nën llupën e KGJK-së, KQZ kupton nesër për pastërtinë e aplikantëve për zgjedhje

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i është drejtuar Këshillit Gjyqësor të Kosovës dhe institucioneve të tjera lidhur me verifikimin e mbi…

IKD: Nëntë kandidatë për kryetarë të komunave probleme me ligjin

Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), me përkrahje të Departamentit të Shtetit Amerikan – Byrosë për Çështjet Ndërkombëtare të Narkotikëve…

Mirëpritet miratimi i Strategjisë për sundim të ligjit, njohësit: Duhet zbatim!

Miratimi i Strategjisë për sundimin e ligjit 2021-2026 po shihet si dokument shumë i nevojshëm për të përmirësuar sundimin e ligjit…

​IKD konsideron se agjenda legjislative e Qeverisë Kurti është jo reale

Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) po konsideron se 100 ditëshi i Qeverisë Kurti jo gjithherë ka reflektuar në vlerat…

​IKD: Institucionet shtetërore cenojnë të drejtat e grave në konteste të punës

Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) si pjesë e projektit “Avancimi i të Drejtave të Grave në Punë”, financuar nga…

IKD: Ligji për Ndërmjetësim nuk po zbatohet, sistemi i drejtësisë cenon të drejtat e palëve

Vetëm 1608 lëndë ishin referuar për procedurë të ndërmjetësimit gjatë vitit të kaluar nga Prokurori i Shtetit. Ligji për Ndërmjetësim…

IKD: Çdo të tretës vrasje në Kosovë nuk i dihet autori

Sipas hulumtimit të Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) me temën “Trajtimi i vrasjeve në Kosovë: Politika e ndjekjes dhe…

​Kërkohet të ndalet praktika e avancimit të prokurorëve në emër të transferimit të përkohshëm

Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) ka publikuar sot raportin “Cënimi i integritetit të Këshillave nga Këshillat”, ku është pasqyruar…
error: