41 pacientë të infektuar me HIV marrin trajtim në repartin e Klinikës Infektive

Në vitin 2021, në Kosovë janë regjistruar 8 raste të reja me HIV infeksion, prej tyre 7 janë nga komuniteti…

MSh: 1 dhjetori, dita për të rritur ndërgjegjësimin kundër HIV

Në Ditën Botërore të Luftës Kundër HIV/AIDS Ministria e Shëndetësisë (MSh) ka njoftuar se po ndërmerr masa jo vetëm sa…

Ebola, HIV dhe viruse të tjerë vrasëse mund të trajtohen me antiviral të zhvilluar në majmunë

Ebola, HIV dhe viruse të tjerë vrasës mund të trajtohen duke përdorur një gjen të gjetur te majmunët, thonë shkencëtarët.…

Shërohet pacienti i parë me HIV pa transplant të palcës kurrizore

Një 36-vjeçar i trajtuar me një përzierje të re ilaçesh mund të jetë i pari që shërohet nga infeksioni HIV,…

Mjekimet kundër HIV-it dhe Ebolës testohen si trajtime të mundshme për Covid-19

Dy mjekime që janë zhvilluar për të luftuar virusin HIV, janë duke u testuar në Kinë, për të parë nëse…

Kina përdorë ilaçet kundër HIV për të trajtuar koronavirusin vdekjeprurës

Kina po përdor ilaçe HIV për të trajtuar koronavirusin vdekjeprurës ndërsa ekspertët kërkojnë një kurë, sipas një raporti. Komisioni Kombëtar…
error: