ZKA-ja nis auditimin e sistemit të licencimit të hidrocentraleve

Zyra Kombëtare e Auditimit (ZKA) ka filluar auditimin e performancës në fushën e energjisë dhe mjedisit me temën “Sistemi i…

Qeverisë së re i kërkohet të marrë masa të menjëhershme për hidorcentralet

Gjykatë Themelore në Prishtinë ka aprovuar kërkesën e GLSP dhe GAIA për shtyrjen e ekzekutimit të Lejes Ujore për Hidrocentralin…

Publikohet raporti për çështjen e ligjshmërisë së operimit të hidrocentraleve në Kosovë

Avokatit i Popullit, ka publikuar sot raportin me rekomandime lidhur me çështjen e ligjshmërisë së procedurave të operimit të hidrocentraleve…

Vitja: Banorët e Bitisë së Poshtme ku po ndërtoj hidrocentral na sulmuan e na shkaktuan dëme të mëdha

Labinot Vitija, drejtor i një kompanie i  cili ka ndërtuar 4 hidrocentrale, sot ka raportuar para Komisionit hetimor parlamentar për…

Kuçi për dhënien e licencave për dy hidrocentralet: Disi jam bindur se është vendim i drejtë

Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi ka arsyetuar dhënien e licencave afatgjate (40vjet) për prodhimin e energjisë elektrike ndërmarrjes,…

​Licencimi i hidrocentraleve për “Kelkos”, Komisioni Hetimor mblidhet sërish sot

Komisioni Hetimor Parlamentar mbi procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet e hidrocentraleve në Republikën e Kosovës do…

​Ministri Kuçi intervistohet nga deputetët për hidrocentralet

Komisioni Hetimor Parlamentar mbi procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet e hidrocentraleve në Republikën e Kosovës, do…

Vetëm një hidrocentral ka leje mjedisore, s’ka bazë ligjore për pezullimin e tyre

Leje mjedisore aktualisht në vend ka vetëm një hidrocentral, ndërsa në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik dhe Ambientit janë edhe tetë…

​Vetëm një Hidrocentral në vend ka leje mjedisore

Vetëm një leje mjedisore është lëshuar për ndërtimin e hidrocentraleve në vend, ndërsa leje ujore janë lëshuar 22 të tilla.…

Konstituohet komisioni hetimor parlamentar lidhur me lejet e hidrocentraleve

Është bërë konstituimi i Komisionit hetimor parlamentar mbi procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për leje e hidrocentraleve në…