Ministri i Izraelit Frej ndihmon Handikos me 93 karroca

Ministri për Bashkëpunim Regjional të Izraelit Esawi Frej dhe ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal Elbert Krasniqi kanë vizituar sot…

​Personat me aftësi të kufizuara kanë dorëzuar shtatë padi ndaj institucioneve, vetëm një ka filluar shqyrtimin

Shtatë padi janë dorëzuar nga personat me aftësi të kufizuara në bazë të Ligjit Anti-diskriminim. Të njëjtit po kërkojnë nga…

Maliqi optimist se do të ketë avancim të të drejtave të personave me aftësi të kufizuara

Drejtori i HANDIKOS, Afrim Maliqi, deklaron se është optimist se me shpalljen e vitit 2022, si vit i personave me…

“Personave me aftësi të kufizuara po u shkelën të drejtat e njeriut”

Personat me aftësi të kufizuar në vend po përballen me paragjykime, përjashtim nga korniza ligjore dhe shkelje të të drejtave…

​Avokati i Popullit te Handikos: Më shumë angazhim për të përmirësuar gjendjen e personave me aftësi të kufizuara

Avokati i Popullit, Naim Qelaj ka vizituar shoqatën e paraplegjikëve dhe paralizës së fëmijëve – Handikos. Ai tha se institucionet…

Handikos lanson kampanjën “Ngom mu!”

“Ngom mu!” quhet kampanja që HANDIKOS ka lansuar sot në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut, ku…

Hyseni premton përkrahje për shoqatën Handikos në Podujevë

Kandidati i Lidhjes Demokratike të Kosovës për kryetar të Komunës së Podujevës, Ekrem Hyseni, ka premtuar përkrahje institucionale për shoqatën…

Për 5 muaj 118 fëmijë viktima të dhunës, 4 prej tyre me aftësi të kufizuara

Në Ditën ndërkombëtare të Fëmijëve, Handikos në kuadër të kampanjës “Bëhu mburoja ime” vendosi dy instilacione kukulla fëmijë me thënie…

Kurti: Duhet të kujdesemi për ata që janë më të varfër, të sëmurë dhe me nevoja të veçanta

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti i është bashkuar fushatës “Thuaj jo qeseve të plastikës” dhe ka pranuar nga shoqata “HANDIKOS”…

Handikos prezanton strajcat që synojnë mbrojtjen e ambientit dhe aftësimin e personave me aftësi të kufizuar

Handikos sot ka prezantuar aktivitetet e personave me aftësi të kufizuara të realizuara në kuadër të projektit “Përfshirja e personave…