​Hagë, hapet qendra për procesimin e krimeve të kryera në Ukrainë

Një zyre ndërkombëtare që do të hetojë Rusinë për pushtimin e saj të Ukrainës është hapur më 3 korrik në…

​Gjykimi ndaj Shalës, përfundon dëshminë eksperti mjeko-ligjor

Eksperti mjeko-ligjor, Marek Gasior ka përfunduar sot dëshminë e tij në Hagë kundër ish-pjesëtarit të UÇK-së, Pjetës Shala. Me të…

​Mbrojtja e Shalës sot parashtron kundra-pyetjet për ekspertin mjeko-ligjor

Pranë Dhomave të Specializuara të Kosovës në Hagë sot ka vazhduar procesi gjyqësor kundër ish-pjesëtarit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës,…

22 vjet nga ekstradimi i ish-diktatorit Sllobodan Millosheviq në Hagë

Ish-presidenti i Serbisë, Sllobodan Millosheviq, i cili njihet edhe si kasapi i Ballkanit, më 28 qershor të vitit 2001, është…

Gjykimi kundër Shalës, dëshmitari i ZPS-së intervistohet në cilësinë e ekspertit mjekoligjor

Në gjykimin kundër ish-pjesëtarit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), Pjetër Shala, ka filluar dëshminë Marek Gasior, në cilësinë e…

Seancë private, mbrojtja fillon intervistimin e dëshmitarit të prokurorisë

Intervistimi i dëshmitarit të 11-të në gjykimin kundër ish-krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), po zhvillohet tërësisht në seancë…

Nesër dëgjohet dëshmia e radhës në gjykimin kundër Thaçit dhe të tjerëve

Menjëherë pasi dëshmitari i dhjetë i Zyrës së Prokurorit të Specializuar (ZPS) e përfundoi dëshminë, filloi të dëgjohet dëshmitari i…

Tha se ruan kontakte me të, dëshmitari nuk e di emrin e vëllait të Osman Sinanit

Një pjesë e madhe e dëshmisë së dëshmitarit të dhjetë të Zyrës së Prokurorit të Specializuar (ZPS) në gjykimin kundër…

Mbrojtja e Thaçit e përballë dëshmitarin e ZPS-së me deklaratat e tij të mëparshme

Në gjykatoren e Speciales në Hagë, në seancë të hapur por me masa mbrojtëse, ka dëshmuar dëshmitari i dhjetë i…

Dëshmitari serb në gjykimin kundër Thaçit dhe të tjerëve pretendon se ishte ndaluar nga UÇK

Në Gjykatën Speciale në Hagë po vazhdon gjykimi ndaj ish-krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), me dëgjimin e dëshmitarit…