15 gjëra të mahnitshme që i bënë gratë të shpallen shtriga 300 vjet më parë

Numrat favorizojnë në mënyrë dramatike gratë e akuzuara për magji në krahasim me burrat. Në Salem, nga 19 të varurit…

Më pak se 10% e grave janë pjesë e ndërmarrësisë

Ministri i Zhvillimit Rural, Fitim Damka ka thënë se më pak se 10% e grave në Kosovë janë të përfshira…

Gratë që puthen nga burrat e tyre në mëngjes para se të shkojnë në punë, jetojnë më gjatë!

Një puthje kur zgjohemi, një puthje kur shkojmë për të fjetur dhe një puthje kur shkojmë në punë – secila…

​Gratë për herë të parë në Forcat Ajrore në SHBA

Forca Ajrore Shtetet e Bashkuara më 8 korrik të vitit 1948, pranon rekrutet e para femra nëpërmjet një programi të…

20 lëvizje mashkullore për të cilat gjithmonë bien gratë

Një studim i 2.000 të anketuarve në të gjithë botën zbuloi se cilat tipare dhe zakone mashkullore fitojnë në mënyrë…

Të shkolluara dhe të interesuara për punë, por shkalla e punësimit mbetët e ulët te gratë

Instituti GAP ka publikuar raportin e katërt vjetor përmes së cilit synon të theksojë dallimet e përfaqësimit të grave në…

Gratë që kanë një motër më të madhe kanë më pak të ngjarë të divorcohen

A ju gëzon dhe ju mbështet, dhe gjithashtu përmirëson shëndetin tuaj mendor? Lexoni më poshtë pse duhet të jeni mirënjohës…

Komisioni për të drejtat e njeriut i premton mbështetje shoqatave për gratë e dhunuara gjatë luftës

Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione, ka diskutuar sot me përfaqësuesit e…

Osmani: Do të sigurohemi që gratë jo vetëm të jenë të përfshira në dialog, por edhe të konsultohen vazhdimisht

Në dialogun Kosovë-Serbi është e domosdoshme që të ketë përfshirje më të madhe të grave. Kështu u tha në lansimin…

Tahiri: Asamblisti i VV-së po pengon punësimin e 60 grave në Stanovc të Epërm, falsifikuan edhe nënshkrime

Kryetari i Komunës së Vushtrrisë, Xhafer Tahiri po akuzon asamblistin e Vetëvendosjes në këtë komunë, Imer Haradinaj lidhur me pengimin…
error: