Sologamia, fenomeni i grave që martohen për veten e tyre

Disa gra kanë vendosur që nuk kanë nevojë për një burrë apo një grua tjetër për martesë – askush përveç…

Pse disa gra lindin vetëm djem

Kromozomet X dhe Y përcaktojnë nëse një grua do të ketë një vajzë apo një djalë. Por pse disa gra…

Dy gra fitueset e çmimit Wolf për Kiminë

Pas 15 vitesh, dy gra fitojnë çmimin Wolf Chemistry 2022: amerikanet Carolyn Bertozzi, e Universitetit të Stanfordit dhe Bonnie Bassler,…

22 vjet nga nata e tmerrit në veri të Mitrovicës

Sot mbushen 22 vjet nga masakra në natën midis 3 dhe 4 shkurtit 2000 në veri të Mitrovicës, ku ‘Rojat…

Psikologët thonë se gratë janë të çmendura pas burrave të tillë

Për meshkujt duket e pamundur të kuptojnë logjikën e femrave. Kjo është arsyeja pse është e vështirë të imagjinohet se…

5 arsye pse femrat plaken më shpejt se meshkujt, një është e papritur

Ndoshta femrat jetojnë më gjatë se meshkujt, por kjo është arsyeja pse plaken më shpejt. Fakti është se gratë plaken…

Tërheqja seksuale: Çfarë është më e fortë dhe çfarë vret?

Të luash “lojëra” është një strategji e zakonshme që përdorin si burrat ashtu edhe gratë kur argëtohen, por ndoshta nuk…

Përqindje e ultë e integrimit të grave në institucionet e sigurisë

Numri i grave brenda sektorit të sigurisë mbetet ende shumë i ultë. Në Policinë e Kosovës janë 50 për qind…

Meshkuj, këto 7 lloje të femrave duhet të shmangen!

Çdo mashkull zgjedh një femër për veten e tij, por fakti është se duhet pak kohë që partnerët të njihen…

Arrestohet japonezi që mashtroi 35 gra

Një burrë që doli me 35 gra dhe i tha secilës prej tyre se kishte një datëlindje të ndryshme, kështu…