Objekte kishtare të Shenjtes Nënë Terezë në Muzeun Historik Kombëtar

Në Muzeun Historik Kombëtar ndodhet këndi i Nënë Terezës, ku ruhen disa nga objektet e saj si dhe fototgrafi nga…

Don Lush Gjergji: Nënë Tereza duhet të jetë frymëzim për të jetuar dhe vepruar në stilin e saj

Në 112 vjetorin e lindjes së Nënë Terezës, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup ka organizuar…

Përvjetori i lindjes së Shën Nënë Terezës

“Unë gjithmonë e kam në zemër popullin tem shqiptar. Shumë e luti Zotin që paqja e tij të vijë në…

Kush është Gonxhe Bojaxhiu – Shën Nënë Tereza (1910 – 1997)?

Gonxhe Bojaxhiu u lind në Shkup më 26 gusht 1910, nga prindërit shqiptarë katolik Kolë Bojaxhiu dhe Drane l. Bernaj…

Nëna jonë Terezë, ndërmjet dy ditëlindjeve: Pali VI për shenjtëreshën shqiptare

Nëna jonë Terezë, ndërmjet dy ditëlindjeve: për tokë e për qiell. Pali VI për shenjtëreshën shqiptare Duke e kujtuar Shën…