FIFA e konfirmon, do të ketë gjyqtare femra në Kupën e Botës

Gjyqtaret femra do të gjykojnë për herë të parë në një Kupë Bote për meshkuj, dhe këtë gjë e ka…

Certifikohen pesë gjyqtarë të rinj nga FFK

Para dy viteve, Federata e Futbollit të Kosovës (FFK) kishte filluar me raundin e dytë të programit për mentorët dhe…

13 kandidatë në garë për t’u bërë gjyqtarë në Kushtetuese

13 kandidatë ia kanë mësyrë garës për t’u bërë gjyqtarë të Gjykatës Kushtetuese, në të cilën janë dy vende të…

Nga basketbolliste në gjyqtare që synon garat evropiane, njihuni me Irma Konjushën

Tanimë ish-basketbolliste, Irma Konjusha kishte vendosur që të pensionohet nga ky sport, ku fitoi shumë trofe në karrierën e saj,…

​Përmes vetingut synohet të ketë gjyqtarë e prokurorë me integritet të lartë profesionalë

Procesi i vetingut është përgjigja më e mirë ndaj defekteve të sistemit të drejtësisë, dhe përmes këtij procesi institucionet e…

​Kurti flet për “gjyqtarë të drejtë dhe efikas”: Nuk mund të jemi indiferent ndaj zhvatjeve që kanë ndodhur për dy dekada

Në hapje të takimit inaugurues të Komitetit Nacional Koordinues të Partneritetit për Qeverisje të Hapur (Open Government Partnership) Kryeministri i…

Kuvendit i propozohen 6 kandidatë për dy gjyqtarë të Kushtetueses

Komisioni i posaçëm për shqyrtimin e kandidatëve për emërim në Gjykatën Kushtetuese, ka përzgjedhur gjashtë kandidatë, për dy gjyqtarë në…