Publikohet raporti që shpjegon rregullat për pensionimin e parakohshëm të shërbyesve civilë

Është publikuara raporti i GAP-it i cili shpjegon rregullat dhe procedurat për pensionimin e parakohshëm të shërbyesve civilë. Për të…

80 për qind e kosovarëve besojnë se lidhjet familjare dhe partiake janë kusht për punësim

80 për qind e qytetarëve të Kosovës të anketuar nga UNDP besojnë se lidhjet familjare, ato partiake dhe ryshfeti janë…

GAP i rekomandon Qeverisë që të merr parasysh industritë që kanë pësuar rënie më të lartë

Raporti argumenton se si pandemia COVID-19 ka goditur në mënyrë jo-proporcionale industri të ndryshme të ekonomisë në Kosovë, dhe meqë…

GAP: Investimet e MSh-së në vitin 2021 në komuna pritet të bien për 92%

Instituti GAP sot publikoi raportin “Projektbuxheti 2021: favorizimet dhe diskriminimet e komunave në investime kapitale”, ku thuhet se tri ministritë…

Murati: BQK nuk ka vepruar në kohë për marrjen e licencës të kompanive të nën-kapitalizuara

Organet shtetërore në Kosovë po akuzohen për krijim të monopolit dhe çrregullim të tërësishëm të tregut. Sektori i sigurimeve në…

​GAP publikon raportin “Rekrutimet jomeritore në institucionet publike”

Instituti GAP sot ka publikuar raportin “Rekrutimet jomeritore në institucionet publike”, i cili analizon ndikimin e projektit britanik në emërimin…

​GAP: Masat e vendosura ndaj COVID-19 kanë shkaktuar rënie më të lartë të prodhimit vendor

Instituti GAP ka publikuar raport rreth ndikimit të pandemisë COVID-19 në ekonominë e Kosovës. Sipas këtij raporti thuhet se  masat…

Demi: Gjysma e qytetarëve mund të tërheqin nga Trusti vetëm 31 euro

Gjysma e kontributpaguesve pensional mund të tërheqin nga mesatarisht nga Trusti vetëm 31 euro, kështu ka thënë Agron Demi nga…

GAP: Përfitimet dhe dëmet nga tërheqja e parakohshme e kursimeve pensionale

Instituti GAP sot ka publikuar një raport ku ka analizuar përfitimet dhe dëmet e mundshme nga tërheqja parakohshme e kursimeve…

GAP: Ndikimi i pandemisë COVID-19, të hyrat buxhetor 28 % më pak

Instituti GAP ka publikuar raportin “Ndikimi i pandemisë COVID-19 në buxhetin e Kosovës”, ku thuhet se në periudhën mars-maj, kur…
error: