​GAP: Për të gjitha kulturat bujqësore janë rritur subvencionet, por jo prodhimi

Përkundër rritjes së granteve dhe subvencioneve në dhjetë vjetët e fundit për të gjitha kulturat bujqësore, nuk është rritur prodhimi…

​Grante në bujqësi përfituan edhe bizneset që nuk merren me këtë sektor

Në dy raporte të ndara, Instituti GAP ka analizuar se si kanë ndikuar grantet dhe subvencionet në prodhimin bujqësor, megjithëse…

GAP: U regjistruan mbi 190 mijë punëkërkues vetëm gjatë periudhës mars-shtator 2020-të

“Të papunë në pandemi – analizë e shkurtër mbi numrin dhe profilin e punëkërkuesve gjatë periudhës mars 2020 – shkurt…

GAP: Numri i nxënësve ka rënë për 26 përqind

Për dhjetë vjet në Kosovë, numri i nxënësve ka rënë për 26 përqind. Në bazë të të dhënave për 19…

Të shkolluara dhe të interesuara për punë, por shkalla e punësimit mbetët e ulët te gratë

Instituti GAP ka publikuar raportin e katërt vjetor përmes së cilit synon të theksojë dallimet e përfaqësimit të grave në…

1/3 e të punësuarve po largohen nga Kosova, më e preferuara Gjermania

Pandemia e shkaktuar nga virusi COVID-19 ka ndikuar në ekonominë e vendit, duke prekur shumë edhe sektorin privat. Krahas kësaj,…

Nisin diskutimet për hartimin e Strategjisë së re Kombëtare për Zhvillim 2030

Strategjia e re Kombëtare për Zhvillim 2030 po kërkohet të jetë në kuadër të orientimeve dhe programit të qeverisë aktuale,…

GAP: Institucionet nuk kanë qenë transparente në ndarjen e mjeteve për rimëkëmbje

Instituti GAP sot ka publikuar raportin mbi transparencën dhe kriteret e përdorura gjatë zbatimit të masave në kuadër të Programit…

GAP: Qeveria ka shfrytëzuar zonat ekonomike si mjet për përfitime të grupeve të caktuara

Instituti GAP sot ka publikuar raportin mbi ligjin e ri për Zonat Ekonomike, ku thuhet se edhe pse mbi 76…

Edhe pas 13 vjetësh shtet, papunësia problem i madh në Kosovë

Papunësia mbetet shqetësimi dhe problemi kryesor, ani pse sipas të dhënave zyrtare thuhet se ka shënuar rënie. 13 vjet pas…