Parid Haxholli, talenti 11-vjeçar i programimit!

Njihuni me Parid Haxhollin, talentin 11-vjeçar të programimit!Paridi është në Akademinë jCoders qe 4 vite tashmë, dhe është një ndër…

Suksesi i fëmijëve kosovarë në olimpiadën në Paris

Edhe këtë vitë u mbajt Olimpiada Ndërkombëtare STEM (Science Technology Engineering and Math), e cila ka bazën e saj në…

Akademia verore për fëmijë e ”AAC”

Akademia Verore e ”American Advising Center” këtë vit solli mjaft risi, fëmijë të vegjël nga qytete të ndryshme të vendit,…

Alergjitë që shfaqen gjatë stinës së verës

Gjatë stinës së verës shfaqen alergji të ndryshme, të cilat janë tipike të stinës. Këto lidhen me ekspozimin ndaj diellit…

Kampi Veror i JCoders këtë vit me shumë risi

Në kampin veror të Akademisë JCoders në Prishtinë, nxënësit po zhyten në botën e zhvillimit të produkteve. Ata po vënë…

Rëndësia e kafshëve në rritjen dhe zhvillimin adekuat të fëmijëve

Të mësuarit për t’u kujdesur për një kafshë mund të jetë përmirësoj dukshëm edukimin e fëmijëve. Inkurajimi i kontaktit të…

Rina Ukiq, supertalentja që këndon në disa gjuhë

Çdo fëmijë është unik dhe i talentuar në mënyrën e tij. Si prindër, ne përpiqemi të gjejmë zgjidhjen më të…

Kuizi i diturisë në kopshtin ‘’Bota e Çudirave’’

Jo vetëm që kuizet janë argëtuese për fëmijët, ato janë gjithashtu një formë atraktive e të mësuarit. Kuizet mund t’i…

Luna Salihu, këngëtarja e vogël me çmime shumë

Çdo person në disa mënyra mund të konsiderohet i talentuar. Identifikimi i fëmijëve të talentuar është një detyrë e komplikuar…

Nxënësit nga SHBA dhe Brazili të shkollës ‘’ILG’’

Diversiteti kulturor është mjaft i rëndësishëm për njohjen e vetes dhe tjetrit. Kur fëmijët mësojnë me njerëz me prejardhje dhe…