FMN uli parashikimet e rritjes globale në 3.2 për qind për 2022

Fondi Monetar Ndërkombëtar uli parashikimin e tij për rritjen e prodhimit të brendshëm bruto botëror (PBB) për vitin 2022 në…

FMN uli parashikimin e rritjes për ekonominë gjermane

Ekonomia gjermane do të ketë rritje këtë vit shumë më dobët se sa pritej, njoftoi Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN). Ekonomia…

FMN njoftoi se çfarë do të ndodhë me vendet e BE-së nëse Rusia mbyll plotësisht gazin

Nëse Rusia ndërpret plotësisht furnizimin me gaz në Evropë, GDP në vendet më të varura nga gazi rus do të…

FMN ka hapur një llogari të re për të ndihmuar Ukrainën

Kanada dhe Gjermania kanë premtuar tashmë më shumë se dy miliardë dollarë në një llogari të re të hapur nga…

FMN kundër tërheqjes së kursimeve pensionale nga Trusti

Misioni i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), i udhëhequr nga Gabriel Di Bella, ka përfunduar vizitën e stafit në Kosovë në…

Shefi i misionit të FMN-së për Kosovën vizitoi ATK-në

Drejtori i ATK-së Ilir Murtezaj priti sot në takim një mision të Fondit Monetar Ndërkombëtar, i cili ndodhet për vizitë…

FMN-ja premton vazhdimin e mbështetjes për BQK-në

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti ka takuar përfaqësuesit e Fondit Monetar Ndërkombëtar, të udhëhequr nga shefi i…

FMN: Çmimet në Shqipëri do të vijojnë të larta për tre vitet e ardhshme

 Çmimet në Shqipëri do të jenë të larta jo vetëm këtë vit, por do të vijojnë të jenë më të…

FMN pret që GDP-ja e Ukrainës të shënojë rënie 35 për qind në vitin 2022

Sipas parashikimeve të fundit të Fondit Monetar Ndërkombëtar, produkti i brendshëm bruto (GDP) i Ukrainës do të shënojë rënie me…

Zelensky dhe kreu i FMN-së diskutojnë për “rindërtimin e pasluftës” të Ukrainës

Presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelensky tha sot se kishte biseduar me drejtoreshën e FMN-së Kristalina Georgieva për stabilitetin financiar të…