Remitencat nga diaspora arrijnë rreth 800 milionë euro

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës(BQK)Fehmi Mehmeti theksoi sot  se sipas parashikimeve ekonomike, Kosova pritet të shënoj një rënie ekonomike…

Mehmeti e Szunyog, kërkojnë aprovimin e Ligjit për Rimëkëmbje Ekonomike

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti, ka pritur në takim shefin e Zyrës së BE-së/Përfaqësuesin e…

​58 milionë euro fituan bankat komerciale në kohë të pandemisë COVID-19

Sektori bankar në vend edhe përkundër pandemisë COVID-19 është stabil, likuid, mirë i kapitalizuar dhe me afarizëm pozitiv, kështu tha…

​Situata me COVID-19, Guvernatori i BQK-së takon përfaqësuesit e odave ekonomike

Situata me COVID-19, Guvernatori i BQK-së takon përfaqësuesit e odave ekonomike Në paraditen e sotme, Guvernatori i Bankës Qendrore të…

Mehmeti e Mete nënshkruajnë Memorandum Mirëkuptimi për zhvillimin e mëtejmë të tregjeve financiare

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti dhe drejtori i përgjithshëm ekzekutiv i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare…

Guvernatori Mehmeti fton bizneset greke të rritin investimet në Kosovë

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti ka pritur sot në një takim Andreas Patsis, deputet i Parlamentit të…

​Rënia ekonomike gjatë këtij viti pritet të jetë 7.2 për qind

Rënia ekonomike në Kosovë në vitin 2020 si shkak i pandemisë Covid-19 pritet të jetë 7.2 për qind. Në projeksionet…

Në vitin 2019 ekonomia kosovare shënoi rritje rreth 5 për qind

Ekonomia e Kosovës ka pasur rritje  prej  4.94 për qind në vitin 2019, ndërsa borxhi publik ka qenë në nivel…

900 shkolla fillore do të pajisen me libra për edukimin financiar

Është nënshkruar memorandum bashkëpunimi ndërmjet Bankës Qendrore të Kosovës si dhe Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës për përfshirjen e edukimit…
error: