Giorgia Meloni -Kryeministrja e parë femër në Itali

Kryeministrja e parë femër në Itali me moton “politikanë në vend të teknokratëve për një Itali më demokratike”! Në zgjedhjet…

Aleksandër Dugin dhe euroazianizmi rus!

Aleksandër Dugin, emrin e të cilit e dëgjuam sërish me sulmin ndaj vajzës së tij më 20 gusht, njihet në…

Koncepti i ri strategjik i NATO-s 2022!

Në strategjinë e re të vitit 2022 të NATO, janë bërë ndryshime domethënëse lidhur me mjedisin e sigurisë dhe misionet…

Gjigant Ekonomik apo Xhuxh Politik?

Pothuajse të gjithë ekspertët pajtohen se ngjarja që ndikoi më shumë në politikën e jashtme dhe të sigurisë së Gjermanisë…

Realiteti sot dhe OKB!

Ndërhyrja e Rusisë në Ukrainë bëri të qartë se OKB-ja, e cila u krijua për mbrojtjen e paqes dhe sigurisë,…

Finlanda, Suedia dhe zgjerimi i NATO-së!

 “Gjatë muajit Mars 4 avionë rus shkelën hapsirën ajërore të Suedisë. Në Prill një avion civil i ushtrisë ruse hyri…

Lufta Rusi-Ukrainë veprime dhe një vendimmarrje “Made in KGB”!

Megjithëse inteligjenca është një ndër elementët kryesor i nevojshëm për çdo shtet, ajo e vetme në rast të përfshirjes së…

Zgjedhjet në Francë votë “anti-sistem” apo votë “sovraniteti”?

Raundi i parë i zgjedhjeve presidenciale franceze të datës 10 prill rezultoi në një tronditje të rëndë strukturore. Megjithëse presidenti…

Kush po fiton luftën Virtuale Ukrainë-Rusi?

Lufta midis Ukrainës dhe Rusisë nuk po zhvillohet vetëm në tokë, në ajër,në det, në qytete e zona rurale të…

Lufta në Ukrainë, si mund të ndryshojë politika evropiane e sigurisë?

Numri i ukrainasve të cilët kaluan përmes kufirit polak ose rumun dhe u strehuan në Bashkimin Evropian (BE) tashmë po…