Inflacioni në Eurozonë shënon rënie në nëntor

Norma vjetore e inflacionit qëndroi në 10% në eurozonë këtë muaj, nga 10.6% në tetor, tha Eurostat të mërkurën. Sipas…

Inflacioni vjetor i Eurozonës shënoi rekord 10.6% në tetor

Sipas të dhënave të Eurostat të publikuara të enjten, inflacioni vjetor i konsumatorit në Eurozonë arriti një rekord prej 10.6%…

Eurozona shënon deficit tregtar 34.4 miliardë euro në shtator

Bilanci tregtar i eurozonës shënoi një deficit prej 34.4 miliardë euro në shtator në mes të rritjes së kostove të…

Prodhimi industrial i Eurozonës vazhdon të rritet në shtator

Prodhimi industrial në eurozonë u rrit për të dytin muaj radhazi në shtator, sipas të dhënave të publikuara të hënën.…

Eurozona: Inflacioni në tetor shënoi një rekord të ri

Rritja ekonomike në Eurozonë u ngadalësua edhe në tremujorin e tretë, me një rritje 0.2 për qind në krahasim me…

​Eurozona regjistron deficitin më të madh të llogarisë aktuale në histori

Bilanci i llogarisë aktuale në eurozonë regjistroi deficitin e tij më të madh në histori, sipas të dhënave të publikuara…

ECB: Vendet e Eurozonës të përdorin paratë e tyre në mënyrë më efikase

Vendet e Eurozonës po shpenzojnë më shumë sesa do të marrin për të zbutur goditjen ekonomike nga lufta në Ukrainë…

Ulet ndjeshëm deficiti buxhetor në BE dhe eurozonë

Deficiti buxhetor në BE dhe eurozonë i shprehur si pjesë e GDP-së u ul ndjeshëm në tremujorin e parë, por…

Inflacioni në Eurozonë në nivel rekord – 8.6%

Inflacioni në Eurozonë arriti një rekord të ri në qershor, pak përpara rritjes së parë të normave të interesit nga…

Inflacioni në Eurozonë arrin rekord të ri

Inflacioni në 19 vendet që përdorin euron shënoi një rekord të ri prej 8.1 për qind në muajin maj, për…