​Subvencionimi energjisë elektrike mirëpritet nga INDEP dhe pensionistët

Subvencionimi i energjisë elektrike për familjet me të ardhura mesatare mujore më pak se 150 euro për anëtar po konsiderohet…

Qeveria gjermane nuk arrin të marrë vendim për subvencionimin e energjisë elektrike

Qeveria e koalicionit të majtë-liberal të Gjermanisë nuk arriti të merrte një vendim për subvencionimin e energjisë elektrike gjatë dy…

Italia shkon drejt rritjes së tarifave 7-10% të energjisë elektrike

Italia po shkon drejt rritjes 7-10% të faturave të energjisë elektrike, tha për ANSA të martën shefi i Nomsia Energia,…

​Subvencionet për izolim të shtëpive, përfituesit do të marrin paratë pasi të përfundojnë investimin

Interesimi i madh nga qytetarët ka bërë që të mbyllet pesë ditë më herët aplikimi për thirrjen publike “Zbatimi i…

Rritet konsumi i energjisë elektrike krahasuar me një vit më parë

Kosova ka shpenzuar rreth 5 për qind më shumë energji elektrike në qershor të këtij viti krahasuar me periudhën e…

​Itali, inflacioni në nivelin 6.4% në qershor

Në qershor inflacioni në Itali ra në 6.4% nga 7.6% sa ishte në muajin maj, tha të hënën Instituti Kombëtar…

Sfidat në sektorin privat, Kurti dhe Hovenier takojnë përfaqësues të bizneseve

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, bashkë me ambasadorin amerikan në Kosovë, Jeffrey Hovenier, kanë zhvilluar sot një takim të përbashkët…

Auditori konfirmon se KEK-u bleu energji elektrike më të shtrenjtë se ankandet

Zyra Kombëtare e Auditimit (ZKA) ka konfirmuar se në Korporatën Energjetike të Kosovës (KEK) ka pasur shkelje për tregtimin e…

Kompani ndërkombëtare të interesuara për ankandin e parë solar në Kosovë

Një numër i madh i kompanieve, përfshirë ato ndërkombëtare me përvojë e reputacion të lartë, kanë shprehur interesim për ankandin…

Bashkimi Evropian i rekomandon Kosovës të reformojë sektorin e energjisë

Kosova dhe Bashkimi Evropian miratojnë udhëzimet e përbashkëta të politikave ekonomike në takimin vjetor të dialogut ekonomik dhe financiar të…