Lufta Rusi-Ukrainë dhe efetktet e saj në krizën energjitike europiane!

Tashmë është mëse e qartë dhe i ndjeshëm se sulmi i Rusisë ndaj Ukrainës solli  efekte shumë serioze në sistemin…

Finlandë: Paralajmërim për ndërprerje të shkurtra të mundshme të energjisë

Rreziku i ndërprerjeve të shkurtra të furnizimit me energji elektrike është rritur për shkak të prodhimit të pasigurt vendas dhe…

​Dështon intervistimi i përfaqësuesve të KEDS/KESCO në komisionin hetimor për energjinë

Në Komisionin hetimor për energji ka dështuar intervistimi i dëshmitarëve nga KEDS dhe KESCO. Kryetari i Komisionit Hetimor Parlamentar në…

Si ta ulni faturën e energjisë me të paktën 20%

Filloi me pandeminë, vazhdoi me luftën në Ukrainë dhe u thellua edhe më tej me krizën e naftës – energjia…

Liderët evropianë theksojnë rolin e energjisë së pastër në rritjen e ekonomisë

Udhëheqësit evropianë që marrin pjesë në samitin e OKB-së për ndryshimet klimatike (COP27) në Egjipt nënvizuan rëndësinë e hidrogjenit të…

Kriza e energjisë do t’i kushtojë ekonomisë gjermane 64 miliardë euro

Ndërsa çmimet më të larta të gazit dhe naftës vazhdojnë të shterojnë miliarda euro, humbjet reale të të ardhurave të…

Hungaria e Gjeorgjia nënshkruajnë marrëveshje për partneritet në energji

Zgjidhja afatgjatë për krizën e vazhdueshme energjetike është që Evropa të blejë sa më shumë energji nga sa më shumë…

Subvencionimi për efiçiencën e energjisë, zgjatet afati për aplikim në Fazën 2 deri më 7 nëntor

Ministria e Ekonomisë njofton të gjithë aplikantët për subvencionim të efiçiencës së energjisë, të para-kualifikuar në Fazën 1, se ka…

Gjatë muajit gusht pati më pak konsum të energjisë elektrike në Kosovë

Në muajin gusht 2022, prodhimi bruto nga termocentralet i energjisë elektrike ishte 447.18 GWh, Prodhimi Bruto nga Hidrocentralet energjisë elektrike…

Abdixhiku: Qeveria me mosveprim po e rëndon edhe më shumë gjendjen ekonomike

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Lumir Abdixhiku, në kuadër të ciklit debatues e diskutues me qytetarë “LDK ju dëgjon”,…