Rama: Mbi 25% e të punësuarve kapërcyen nivelin e pagës minimale

Kryeministri Edi Rama deklaroi sot se pasqyra e shifrave të pagave që u bënë edhe publike, nuk ishte pasqyra reale…

Kosova dhe BE-ja diskutojnë për bujqësinë

Përfaqësuesit e Kosovës dhe Komisioni Evropian u takuan në mënyrë virtuale për të diskutuar zhvillimet në fushat e bujqësisë, produkteve…

Konsumi privat shënoi rritje në 3-mujorin e parë të 2022

Në 3-mujorin e parë të këtij viti, konsumi privat u rrit me ritme të ngjashme me tremujorin paraprak, bëri të…

Asetet nën menaxhimin e AKP-së pritet të barten në Fondin Sovran

Mbi 1600 asete që janë nën menaxhim të Agjencisë Kosovare të Privatizimit (AKP) pritet të barten në Fondin Sovran. Zëvëndës-kryesuesja…

Raportimi për rezervat shtetërore, pa praninë e mediave

Ministrja e Tregtisë, Ndërmarrësisë dhe Industrisë, Rozeta Hajdari është duke raportuar në Komisionin për Ekonomi në Kuvendin e Kosovës lidhur…

E bllokuar nga deti, ekonomia e Ukrainës humbet 170 milionë dollarë në ditë

Ukraina po humbet 170 milionë dollarë çdo ditë kur shkëputet nga deti, ka thënë kryeministri i vendit. Denys Shmyhal tha…

Zhvillimet ekonomike në botë

Indeksi i dollarit amerikan, i cili gjurmon dollarin kundrejt gjashtë monedhave të tjera të rëndësishme, thotë se dollari luhatet në…

Ju sjellim disa nga zhvillimet kryesore të ekonomisë në botë

Niveli i inflacionit në Turqi arriti në pothuajse 70 për qind në muajin prill, thuhet në të dhënat e publikuara…

Ekonomia e Ukrainës mund të bjerë me të paktën një të tretën

Banka qendrore e Ukrainës njoftoi sot se ekonomia e këtij vendi mund të bjerë me të paktën një të tretën…

Banka Botërore: Ekonomia e Ukrainës do të tkurret me 45.1%

Banka Botërore thotë se ekonomia e Ukrainës do të tkurret me 45.1% këtë vit si rezultat i pushtimit rus. Bizneset…