Radio që i jep zë komuniteteve pakicë në Prizren

Radio Romano Avazo, apo në shqip Zëri i Romëve, është një media lokale në Prizren e cila filloi së transmetuari…

​Të rinjtë e komuniteteve nxiten të vijojnë shkollimin

Gjendja ekonomike dhe bullizimi vlerësohen si dy arsye për braktisjen e mësimit nga nxënësit e komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptian.…

Paragjykimet pengojnë vajzat e komuniteteve të ndjekin drejtime profesionale

Zana Xërxa, mësimdhënëse e gjuhës angleze në shkollën e mesme teknike “Nexhmedin Nixha”, tregon se numër i vogël i vajzave…

Nxënësit rom, ashkali dhe egjiptian mësojnë për identifikimin e lajmeve të rreme

Kërcënimi që vjen nga lajmet e rreme është global dhe të gjithë janë të kërcënuar nga dezinformimi. Është domosdoshmëri e…

Kërcënimi nga lajmet e rreme është global dhe prek secilin

Kërcënimi që vjen nga lajmet e rreme dhe dezinformatat është global dhe prek secilin në shoqëri. Kështu u tha sot…

Mësimdhënësit e komuniteteve në Mitrovicë trajnohen për edukimin medial

Me mbështetjen financiare të Ambasadës Amerikane në Prishtinë, Agjencia e Lajmeve KosovaPress, së bashku me organizatën joqeveritare “Young Community Leaders…

Nis edukimi medial për mësimdhënësit dhe nxënësit e komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptian

Me mbështetjen financiare nga Ambasada Amerikane në Prishtinë, Agjencia e Lajmeve “KosovaPress”, së bashku me organizatën joqeveritare  “Young Community Leaders…