Dita botërore kundër korrupsionit

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara më 31 tetor 2003 miratoi Konventën kundër Korrupsionit, e cila ka hyrë në…

​Dita Botërore kundër skllavërisë, mbi 40 milionë njerëz janë viktima të skllavërisë moderne

Sot është Dita Botërore për Zhdukjen e Skllavërisë, e cila ka për qëllim të tërheqë vëmendjen kundër formave moderne të…

Dita Botërore e Luftës Kundër HIV/AIDS

Dita Botërore e Luftës Kundër HIV/AIDS organizohet çdo vit më 1 dhjetor për të rritur ndërgjegjësimin në lidhje me HIV/AIDS-in,…

​Dita Botërore kundër Fashizmit dhe Antisemitizmit

Me 9 nëntor 1938 nisi gjenocidi ndaj hebrenjve i cili njihet si më i madhi në historinë njerëzore. Po kjo…