Ministri i mbrojtjes përballë së vërtetës

Këtë të hënë që shkoi, më datë 27 Qershor 2022, Ministri i Mbrojtjes i kopesë “Rilindja” të çobanit Rama në…

UÇK & NATO, ishin si dy duart që lajnë njëra tjetrën

Nga koha në kohë po na shtohen “analistë”, “filozofë”, ushtarakë nga uniforma po edhe nga ata me shkollë; thënë më…

Lufta çlirimtar në Kosovë dhe NATO-ja

         Lufta çlirimtare e Kosovës nuk ishte një  luftë  e nisur rastësishtë ,por ajo është  një  luftë  që  i ka…

Lufta e Prekazit dhe ndikimi i saj

24 vite më parë, më 5 mars 1998, në trojet shqiptare, në Drenicën kryengritëse të Kosovës, ndodhi një ngjarje e…

Golgota e Shqipërisë

Aktaakuzat kundër shfarrosësve të popullit shqiptar Nga publicisti austriak me prejardhje hebraike LEO ALEXANDËR FREUNDLICH (1873-1953) Vienë 1913; në shqip:…

Zhgënjimi i filozofit Isuf Luzaj

Isuf Luzaj ka lindur në Kaninë-Vlorë, më 21.2.1913. Pasi mbaroi Gjimnazin e Shtetit në Shkodër, ndoqi studimet në Universitetin e…

Bashkimi I doganave, sikundër parasheh “open ballkan”, ka qenë propozuar e zbatuar edhe nga fashizmi italian

Sikundër tregon ish-Sekretari i Përgjithshëm i Ballit Kombëtar, koloneli Faik Quku, në kujtimet e tij me titull:  “Qëndresa shqiptare gjatë…

Një përgjigje ndaj shpifjes së ministrit të jashtëm të Serbisë, z.Nikolla Selakoviç

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, është përplasur dt.15 tetor 2021, me ministrin e Jashtëm të Serbisë, Nikolla Selakoviç në Takimin…

Kush ka rënë në tradhëti?

Të gjithë shqiptarët anë e mbanë globit janë dëshmitarë të propagandës së ethshme kundër fitores së Lëvizja Vetëvendosje! në zgjedhjet…

Është vështirë të merresh vesh me ta që adhurojnë paranë

Përgjigjen se pse janë bashkuar kundër Albin Kurtit dhe qeverisë së drejtuar prej tij të gjithë politikanët e këtyre 30…