Adem Jashari – Komandanti legjendar i UÇK-së

me rastin e 65 vjetorit te lindjes “E  vwrteta legjendare wshtw e njw natyre tjetwr nga e vwrteta historike.    …

Akt-akuza përfshin gjithë UÇK-në

Ne, qytetarët e Republikës së Shqipërisë që na nxiti dashuria për gjysmën tjetër të kombit tonë dhe u shkuam në…

Prurje e re në historinë ushtarake të Kosovës

Shkrua Prof. Asoc. Dr. Bernard Zotaj   Libri i Dilaver Goxhaj (Shpëtim Golemi) të titulluar “Lufta e Koshares, dështim apo…

Shteti i qeverisur më mirë është ai që i afrohet më shumë modelit të individit

(Diskutim midis filozofit Sokrat dhe Glaukonit) Sokrati: A nuk duhet, për të rënë dakort, Glaukon, që ne të kërkojmë të…

Është në rrezik mbarëvajtja gjithnjerëzore

NGA: GJOKË DABAJ, DILAVER GOXHAJ, HAMDI HYSUKA Duhet t’i themi Qeverisë “Kurti”, që jemi përkrah saj dhe përkrah kryetares së Parlamentit…

Boll u mburrët me një luftim dy mujor të humbur

“Të gabosh është njerëzore, por të ngulësh këmbë në gabim është djallëzore.”                                        Latine   ANALIZAT e ngjarjeve historike kanë…

“Herezia” qytetare e 6 tetorit 2019

Të gjithë jemi dëshmitarë për ato dy ndodhi të papritura në votimet e 6 tetorit 2019. Ndodhia e  parë. Lëvizja…

Abuzimi me paratë e shtetit varfëron kombin

Këto 2-3 ditë po qarkullon nëpër internet një vidio ku pasqyrohet kontrolli në Post-Telekomunikacionin e Kosovës, i kryer nga një…

Interesi vë në punë çdo lloj virtyti dhe vesi

Në intervistën e dhënë nga  Kryeparlamentarja Vjosa Osmani, në datë 7 prill 2020, e cila, midis të tjerave tha se…

Politikanët me mentalitet të një fshatari mesjetar prishin një shtet

Duke ndjekur zhvillimet politike në Kosovë këto gjashtë muaj, prej 6 tetorit 2019 e deri sot, veçanërisht debatet e zhvilluara…