Qëllimi i Vuçiçit me “OPEN BALLKAN”

Historia ka treguar se kur në krye të shtetit vinë njerëz mafjozë e delirantë dhe me pushtet të plotë, përmes…

Masakra turke e manastirit dhe ato të serbisë

Masakra e Manastirit e ka zanafillen me ftesën prej kryeministrit të Tuqisë për një marrëveshje me kryengritësit shqiptarë që u…

Radarët e drogës dhe institucionet më të larta si bashkpunëtorë

Para 5 ditëve SPAK-u, me skenar të autoriteteve Italiane të antidrogës, kreu një mega operacion për arrestimin për trafik ndërkombëtar…

Pedagogjia dhe psikologjia ushtarake…

Pedagogjia dhe psikologjia ushtarake – shkenca e drejtimit të mendjes njerëzore në jetën ushtarake (Kumtesë rreth librit të “Jeta akademike”…

Aeroporti i Vlorës si litari i të vdekurit te varri

Dje qeveriu dhe qeveria nënshkruan një kontratë më dy kompani private për ndërtimin dhe operimin e një aeroporti tjetër në…

Një sqarim i detyruar për luftimin në Koshare

Si përherë, edhe në 9 prillin e vitit 2021 u përkujtua me madhështi të madhe, si asnjë luftim tjetër u…

Historia kalon në shumë faza

Rezultati i fitores së zgjedhjeve nga ana e Lëvizjes Vetëvendosje mbi 50% të votave popullore në zgjedhjet e 14 shkurtit…

Beteja e shkallës së valit në Martanesh

Kolonel ® Dilaver GOXHAJ Ish-Ushtarak Madhor i Ushtrisë Shqiptare Ish-Zv/Shef i Shtabit të UÇK-së “Nuk duhet një hero për të…

Perse deshtoi presidenti Donald Tramp?

(Sipas një bisede në mesenxher me një mik në SHBA) Në mbyllje të ketij viti, të gjitha të dhënat janë…

Letër e hapur kryegjyqtarit të gjykatës speciale për kosovën në hagë, zotit Nikola Giju

Zotit NIKOLA GIJU,Kryetari Gjykatës Speciale etnike për Kosovën në Hagë. Zotit NIKOLA GIJU (Nicolas Guillou), Unë që po u shkruaj…