Gjatë këtij muaji pritet të finalizohet strategjia për arsim

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë dhe Inovacionit ka organizuar takim publik me institucione, organizata dhe grupe të ndryshme interesi,…

​Kurti: Arsimi cilësor dhe digjitalizimi janë çelësi i zhvillimit të qëndrueshëm ekonomik e shoqëror

Për herë të dytë sot është mbajtur seminari shkencor i organizuar nga Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike (FIEK) i…

Kurti në FIEK: Digjitalizimi na mundëson zhvillim të qëndrueshëm ekonomik

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka marr  pjesë në seminarin e dytë  shkencor në kuadër të Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike…

AKA digjitalizon lëshimin e vërtetimeve për akreditime

Të gjithë studentët dhe të diplomuarit që kanë nevojë të pajisen me vërtetime për akreditimin e programeve të tyre të…

​Kërkohet që institucionet shëndetësore publike dhe private të bashkëpunojnë në digjitalizimin e kujdesit shëndetësor

Parandalimi i sëmundjeve dhe trajtimi efikas përmes teknologjisë digjitale janë thelbësore për një shoqëri të shëndetshme, veçanërisht në këtë kohë…

Kosova dështoi në procesin e digjitalizimit, Serbia me transmetim HD

Përderisa kanalet televizive serbe në Kosovë transmetohen me sinjal HD, një gjë e tillë nuk ndodh me kanalet televizive vendore.…

Digjitalizimi ndihmon fuqizimin e grave

Në kuadër të eventeve “e-Days”, sot është mbajtur diskutimi virtual me temën “Gratë në biznes si promovuese të digjitalizimit”. Aty…

Digjitalizimi, proces i pashmangshëm për bizneset

Digjitalizimi është një praktikë e domosdoshme për rritjen e transparencës dhe efikasitetit të punës në biznese, si dhe zhvillimin e…