Pesë shenjat e hershme të diabetit

Shumë njerëz që zhvillojnë diabetin e tipit 2 nuk e kanë idenë se janë të sëmurë derisa një test gjaku…

Shenja se sheqeri po shkatërron trupin: Kjo është simptoma e parë e diabetit

Diabeti i tipit 2 është një gjendje kronike në të cilën pankreasi nuk mund të prodhojë mjaftueshëm insulinë. Edhe pse…

Diabeti, format dhe parandalimi

Diabeti është një sëmundje metabolike e karakterizuar nga një rritje e sheqerit në gjak, e shkaktuar nga një vështirësi dhe…

​Përdorimi i insulinës për herë të parë në trajtimin e diabetit në njerëz

Mjekët në spitalin e Torontos në Kanada, më 11 janar 1922, për herë të parë përdorën insulinën për trajtimin e…

Katër shenjat e hershme të diabetit

Kur nivelet e sheqerit në gjak janë të ulëta, ai mund të bëhet i rrezikshëm. Hipoglikemia është një gjendje në…

Tetë gjëra që duhet të hanë të gjithë me diabet

Diabeti shfaqet kur pankreasi nuk prodhon mjaftueshëm insulinë ose kur trupi nuk mund ta përdorë insulinën që prodhon në mënyrë…

Antidepresantët gjatë shtatzënisë shoqërohen me rrezikun e diabetit gestacional

Marrja e ilaçeve kundër depresionit gjatë shtatzënisë mund të shoqërohet me një rrezik në rritje të diabetit gestacional, ka treguar…

Dy racione fruta në ditë zvogëlojnë rrezikun nga diabeti tip 2

Studiuesit nga Universiteti Edith Cowan (ECU) në Australinë Perëndimore kanë zbuluar se vetëm dy racione fruta në ditë zvogëlojnë shanset…

Diabeti kërcënon zemrën dhe enët e gjakut

Për zhvillimin e sëmundjeve të sistemit kardiovaskular ka disa faktorë, dhe një prej tyre është diabeti. Në diabet, ajo ndodh…

Nëse papritmas e ndjeni këtë shije, sigurohuni që të kontrolloni nëse keni diabet

Kur ndodhin probleme të caktuara mjekësore, shumica e njerëzve i njohin ato nga dhimbja ose simptomat e pakëndshme, të tilla…