Dhuna në familje gjashtë të arrestuar dhe një në kërkim

Gjashtë persona janë arrestuar dhe një tjetër është në kërkim, pasi ata kanë ushtruar dhunë në familje. Sipas raportit 24…

Pesë persona të arrestuar për dhunë në familje

Pesë raste të dhunës në familje kanë ndodhur gjatë 24 orëve të fundit në qytete të ndryshe të Kosovës. Sipas…

Dhuna në familje, 6 raste brenda një ditë

Dhuna në familje vazhdon me përmasa shqetësuese në Kosovë. Vetëm gjatë ditës së shtunë 6 raste janë raportuar në Policinë…

Dhuna në familje vazhdon, 5 raste brenda 24 orëve të fundit

Dhuna në familje vazhdon të mbetet shqetësuese në Kosovë. Vetëm gjatë 24 orëve të fundit janë raportuar 5 raste të…

Dhuna në familje, për 24 orë rrihen 7 gra e një burrë

Nëpër familjet kosovare vazhdon të ketë dhunë. Vetëm në 24 orëshin e fundit, në Policinë e Kosovës janë raportuar shtatë…

Sulmon bashkëshorten, një muaj paraburgim

Gjykata Themelore në Prishtinë ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore në Prishtinë  për caktimin e masës së paraburgimit kundër të…

Sulmon të gjithë anëtarët e familjes, arrestohet

Një person është arrestuar në Mitrovicë, i cili pas një mosmarrëveshje në shtëpi  kishte sulmuar fizikisht familjarët e tij. I…

Dhuna ndaj grave në Kosovë nuk ka të ndalur

Dhuna ndaj grave në Kosovë nuk ka të ndalur. Vetëm gjatë 24 orëve të fundit, janë shënuar tri raste të…

Prishtina me më së shumti raste të dhunës në familje

Izolimi në kohë të pandemisë ka ndikuar në shtimin e numrit të rasteve të dhunës në familje. Sipas organizatës SIT,…

Viktimave të dhunës në familje dhe dhunës seksuale gjatë luftës, u mundësohet punësimi

Personat e strehuar në strehimorët për dhunën në familje dhe të mbijetuarit e dhunës seksuale gjatë luftës, nga sot do…