Njerëzit e moshuar që kanë hequr kataraktin, rrezikohen më pak nga demenca

Të moshuarit që kanë hequr kataraktin, përveç shikimit më të mirë, kanë deri në 30 për qind më pak gjasa…

Rastet e demencës trefishohen në vitin 2050

Një studim ka zbuluar se rastet e demencës në mbarë botën pritet të trefishohen deri në vitin 2050. Demenca nuk…

Demenca: Katër mënyra të thjeshta që mund të ulin rrezikun e rënies njohëse

Demenca është e ndryshme nga humbja e kujtesës. Ajo përshkruan një grup simptomash të lidhura me rënien e trurit. Ka…

Marramendja 1 nga shenjat e hershme të Demencës

​Shumë njerëz mendojnë se shenjat e para të demencës janë harresa e detajeve të rëndësishme si datat dhe fakte specifike.…

Hulumtimi: Stimulimi i punës zvogëlon rrezikun e zhvillimit të demencës

Gjetjet e studimeve të mëdha mbështesin idenë se stimulimi mendor mund të vonojë fillimin e demencës. Njerëzit që kanë punë…
error: