Ministri bullgar: Marrëveshja me kompaninë “Botas” të Turqisë është historike për Bullgarinë

I intervistuar në televizionin kombëtar bullgar të dielën, ministri i Energjisë Rossen Hristov tha se marrëveshja e nënshkruar me kompaninë…

Bullgaria nesër nxjerrë në qarkullim një monedhë argjendi

Banka Kombëtare Bullgare nesër do të nxjerrë në qarkullim një monedhë argjendi në përkujtim të 175 vjetorit të lindjes së…

Ndryshimet kushtetuese, sfida e vitit në Maqedoninë e Veriut

Sigurimi i votave për të bërë ndryshimet kushtetuese pritet të jetë sfida e këtij viti për Qeverinë e Maqedonisë së…

Sipas statistikave Bullgaria mirëpret më shumë të huaj gjatë muajit nëntor nga viti në vit

Në nëntor të vitit 2022, numri i udhëtimeve të banorëve bullgarë jashtë vendit ishte 501,200 apo 8,9% më shumë se…

Oficerë të rangut të lartë u drejtohen ushtarakëve bullgarë jashtë vendit

“Ministria e Mbrojtjes vlerëson lart rolin e çdo ushtaraku bullgar – brenda dhe jashtë vendit, i cili ngre autoritetin e…

Bullgaria ka një bazë të fortë në Antarktidë për 35 vjet

Më 27 dhjetor, anija ushtarake kërkimore bullgare Sv. Kitril dhe Metodii pritet të lundrojë nga qyteti i Varnës në Detin…

Sektori i softuerit, industria e TIK-ut kanë potencial për të qenë lider në ekonominë e Bullgarisë brenda 5 vjetësh

Industria e TIK (teknologjia e informacionit dhe komunikimit) dhe sektori i softuerëve në Bullgari do të jenë ndër tri industritë…

Bullgaria nxit zgjatjen e mbështetjes emergjente për sektorët bujqësorë të goditur nga kriza

Mbështetja emergjente për sektorët bujqësor të goditur nga kriza duhet të vazhdojë, dhe të gjitha opsionet dhe mjetet e disponueshme…

Të ardhurat nga netët e kaluara në akomodimet e Bullgarisë gjithsej 71.2 milionë levë në tetor 2022

Të ardhurat nga netët e kaluara në ambientet e akomodimit të Bullgarisë në tetor 2022 arritën në 71.2 milionë levë,…

Në Bullgari u arrestuan 70 persona të dyshuar si migrantë të paligjshëm

Në Bullgari sot 70 persona të dyshuar si migrantë të paligjshëm janë arrestuar në një autobus në një parking pranë…