Kryetari i ri i BSPK-së tregon prioritetet: Paga minimale të rritet në 300 euro

Kryesindikalisti Atdhe Hykolli po kërkon rritjen e pagës minimale në 300 euro. Ai thotë se kjo çështje është urgjente dhe…

Kurti: Prioritet punësimi i grave dhe i të rinjve, do ta pesëfishojmë numrin e inspektorëve

Kryeministri Albin Kurti ka thënë se një ndër prioritetet e tij dhe Qeverisë që drejton mbetet punësimi i të rinjve,…

Papunësia arrin në 44 përqind, BSPK kërkon rritjen e pagës minimale

Shkalla e papunësisë në vend është rritur në mbi 40 përqind. Kjo rritje ka ndodhur edhe si pasojë e krizës…

Pandemia thellon problemet e punëtorëve

Punëtorët në Kosovë vazhdojnë të përballen me probleme në pagë, siguri në vendin e tyre të punës dhe mungesë të…

Të drejtat e punëtorëve vazhdojnë të shkelen në mënyrë drastike, s’ka protesta për 1 maj

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës ka adresuar për zgjidhje institucioneve në vend pesë kërkesa për të drejtat e…

​BSPK ia adreson institucioneve pesë kërkesa për të drejtat e punëtorëve

BSPK në prag të Ditës Ndërkombëtare të Punës, 1 Maj, i’u ka adresuar për zgjidhje institucioneve në vend pesë kërkesa…

Edhe pas 13 vjetësh shtet, papunësia problem i madh në Kosovë

Papunësia mbetet shqetësimi dhe problemi kryesor, ani pse sipas të dhënave zyrtare thuhet se ka shënuar rënie. 13 vjet pas…

​Reagon BSPK: Ligji për Rimëkëmbje Ekonomike është diskriminuese për disa sektor

BSPK ka reaguar ndaj Ligjit për Rimëkëmbje Ekonomike. Nëpërmjet një komunikatë për medie, nga BSPK thonë se ky Ligj, i…

Sindikata e Punëtorëve të sektorit privat kërkon rritjen e pagës minimale në 350 euro

Gjendja e rëndë e punëtorëve në sektorin privat dhe paga e ulët minimale në vend ishin tema kryesore në konferencën…