Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

Lajçak me parime të qarta për dialog apo ardhje me duar në xhepa ?

Lajcak.  ne Prishtinë po vjen me duar në xhepa  apo me një platform urgjente dhe me të shpejtë për zgjidhje…

Në duart e kujtë do ta lëm shtetin dhe paranë publike në vitin 2021

Viti 2021 viti i shpreses apo i deshprimit? Kosova sic dihet po ballafaqohet me problem secilin vit me rendë  ,…

Lypsat e votave – Milioner

Vullneti i popullit  është tash e 20 vjet në Kosovë biznesi më produktiv, jo vetëm të zgjidhjes së problemeve te…

Humbja e pushtetit nga PDK ,L DK ,AAK e NISMA

VV me mllefin politik të qytetarëve  synon pushtetin, Kosova urgjentisht duhet të themeloj alternativë të përgjithshme politke për të ndal…

Pushteti i kalbur dhe era e demokracisë

Kosova është shtet që ka nevojë për tu reformuar në mënyë institucionale dhe  thelbësore.  Ngecjet e mëdha me vite kanë…

Gjykata Speciale a është e Kosovës apo Bashkimit Evropian apo e kujt?

Dhomat e Specilizuara të Gjykatës Speciale qëllimin kryesore e kanë vertëtimin e Zingjirit Komandues (Konventa e Gjeneves) gjatë luftës në…

Sfidat e Kushtetutës së Kosovës

Kushtetuta e Kosovës është kushtetutë e tipit transicional e cila bashkëjeton dhe bashkëvepron me organizatat ndërkombëtare , ajo ka edhe…

Pse kjo klasë politike duhet të zëvendësohet me një gjeneratë plotësisht të re politike

Partive aktuale më pak i’u intereson gjendja e sotme e pandemisë, atyre iu intereson pushteti edhe për një kohë sa…
error: